mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oliemarges hoger naarmate fabrikanten Ida-orkaanschade beoordelen | Olie- en gasnieuws

Hoewel de olieproducenten in de Mexicaanse Golf de productie van ruwe olie per dag voor de storm hebben stopgezet tot ongeveer 1,7 miljoen vaten, zullen de raffinaderijen in Louisiana in de Verenigde Staten misschien langzaam weer opstarten.

Olie is in opkomst in New York omdat mariene analisten de schade van orkaan Ida beoordelen en investeerders een groter aanbod in de markt zullen zien omdat ze zich concentreren op de OPEC + -menigte.

Het handelde boven $ 69 per vat nadat de futures in New York 1,6% daalden. Hoewel de producenten van de Mexicaanse Golf de productie van ruwe olie per dag met ongeveer 1,7 miljoen vaten per dag voor de storm stopzetten, kunnen de raffinaderijen in Louisiana traag zijn om hun activiteiten te hervatten.

Bart Melek, hoofd van Global Product Strategy bij DT Securities, zei: “In tegenstelling tot raffinage van Ida, verzacht de markt de impact van de productie van ruwe olie.

Benzinefutures stegen tijdens de sessie met meer dan 4%. De raffinagecapaciteit van ongeveer 2,11 miljoen vaten per dag – 12% van het Amerikaanse totaal – werd zondag stilgelegd of verlaagd in fabrieken aan de overkant van de rivier de Mississippi.

Zowel ruwe olie als benzine hebben te lijden gehad van de volatiele handel, aangezien beleggers hebben gewogen op de consumptie-uitdaging die wordt veroorzaakt door de herhaling van de epidemie in sommige delen van Azië, de VS en Europa. Ondertussen zullen de Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar partners naar verwachting dit weekend bijeenkomen en zal de productie naar verwachting verbeteren.

READ  Nederland vs Turkije: Barcelona's Debay Soccer hattrick bezorgt Nederland een 6-1 overwinning

Orkaan Ida trof ’s nachts de kusten van New Orleans en Louisiana met zware regen en harde wind, waardoor een groot deel van de regio zonder elektriciteit en wijdverbreide overstromingen achterbleef. Tyfoon Type 4 trof zondag de kustlijn en spoelde een deel van de rivier de Mississippi weg dat de binnenwatermuur wegspoelde.

Na het oversteken van de Golf van Ida toonde een viaduct van de Amerikaanse kustwacht zondagmiddag de door Royal Dutch Shell PLC bediende Mars-, Olympus- en Ursa-bases voor ruwe en aardgas.

“We verwachten een sneller rendement op de olieproductie dan de raffinaderijproductie in de regio”, aldus Goldman Sachs Group Inc. Analisten schreven maandag in een notitie. Het is te vroeg om te bepalen hoe lang de raffinaderijen in het gebied gesloten blijven, zeiden ze.

Als de benzineprijzen in het zuidoosten van de Verenigde Staten de komende weken ernstig worden beschadigd of als raffinaderijen geen elektriciteit kunnen krijgen en voor langere tijd moeten sluiten, zullen de stijgende prijzen de Amerikanen treffen.

De spotprijzen voor carrosseriebenzine in Houston zijn bijna vier jaar duurder dan in de toekomst in New York.

Handelaren in Europa zijn al klaar om de gaten in de haven van New York te vullen en tijdelijke huurtankers te vullen.

Prijzen:

  • West Texas Intermediate ruwe olie steeg met 50 cent tot $ 69,24 per vat, 1:34, voor levering in oktober. Avond in New York.
  • Brentolie voor de schikking van oktober steeg met 59 cent tot $ 73,29 per vat.
  • WTI zakte onder de $ 4,09 per vat, de grootste korting sinds mei 2020 voor zijn wereldwijde benchmark, Brent.
  • De benzinedeal van september, die dinsdag afloopt, is met 1,7 procent gestegen tot 2.3129 dollar per gallon.
  • De benzineprijs in oktober steeg met 1,5% tot $ 2,1513.
READ  Nederlandse aanklagers vervolgen vervuilingszaak tegen Shell-Exxon gasonderneming

Colony Pipeline Co., exploitant van het grootste Amerikaanse brandstofdistributiesysteem voor klanten in raffinaderijen van raffinaderijen in Texas en Louisiana.

“Voor Type 4 kun je naar raffinaderijen kijken gedurende vier tot zes weken of langer inactief”, zegt Andy Lipo, president van Lipo Oil Associates LLC in Houston.

Orkaan Ida begint in Louisiana op 29 augustus in de nasleep van orkaan Ida [File: Bloomberg]

Ida landde 60 mijl (97 km) ten zuiden van New Orleans, het verhogen van de zeespiegel tot 16 voet (4,9 m). De snelheid van de orkaan van 250 mijl per uur gecombineerd met het record van Louisiana door Laura in 2020 en de storm van de 19e eeuw.

Gerelateerde dekking:

  • De haven van New Orleans is gesloten voor alle scheepvaart, terwijl piloten schade melden bij de raffinaderij van Valero Merax
  • Crescent Pilots Valero heeft schade aan de Morox-werf aangekondigd
  • Olie- en aardgasontdekkingsreizigers bij raffinaderijen in de Golf van Mexico en Louisiana legden de productie stil toen orkaan Ida aan land kwam.
  • Amerikaanse automobilisten verwachten dat de zomerverlichting voor benzineprijzen tegen hogere prijzen zal binnenkomen.
  • Het hoofd van de Libische nationale oliemaatschappij is geschorst in afwachting van een onderzoek naar de vraag of hij het beleid heeft geschonden, zei de olieminister.