juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het totaal aantal Nederlandse overheidspatiënten stijgt exponentieel na 6 weken

Volgens LCBS behandelen Nederlandse ziekenhuizen maandagmiddag 47 patiënten met Govit-19, de grootste stijging in een dag sinds 20 juli. Er waren 689 patiënten in behandeling, een stijging van zeven procent. Ook dat is het hoogste percentage in 34 dagen.

469 mensen werden voor de ziekte behandeld op reguliere opnameafdelingen, met een nettotoename van 51 na berekening van nieuwe inschrijving, ontslag en mortaliteit. De overige 220 patiënten lagen op de intensive care, vier minder. Gecombineerd is het totale aantal patiënten twee procent hoger dan een week geleden. Een vergelijkbare stijging zou meer dan 700 bedragen.

Ziekenhuisopnames voor de ziekte zijn de afgelopen zeven dagen met 5 procent gestegen. De inschrijving op de intensive care steeg met slechts 24 procent. Ziekenhuizen namen tussen zondag en maandagmiddag 64 patiënten op met de ziekte van Govt-19, van wie er 13 rechtstreeks naar de ICU werden gestuurd. Medische centra namen de afgelopen zeven dagen gemiddeld 79 patiënten op, van wie er 17 werden doorverwezen naar de IC.

Uit bronnen bij het RIVM blijkt dat nog eens 2.213 mensen positief testten op het SARS-CoV-2-coronavirus. Dit verminderde het zevendaags voortschrijdend gemiddelde tot 2.560, de tweede daling op rij. Het gemiddelde lag nog drie procent hoger dan een week eerder. De combinatie van brongegevens en herziene gegevens is gemiddeld 2.532.

De stijging en daling van het gemiddelde deze week viel grotendeels samen met het aantal individuen dat een eigen corona-virustest plant. Voorlopige rapporten suggereren dat gemiddeld ongeveer 13,7 procent van hen positief testte op het virus. Het was net als een week geleden. Het R-getal voor de verspreiding van het virus was 1,02, hetzelfde als begin vorige week. Dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn met het virus nog eens 102 mensen kunnen besmetten, en ze zullen het doorgeven aan nog eens 104 mensen.

READ  GP Zandvoort 'Grootste sportevenement in Nederlandse geschiedenis'

De drie steden die maandag de meeste nieuwe epidemieën meldden, waren Amsterdam (183), Rotterdam (138) en Den Haag (107). De resultaten van Amsterdam waren 12 procent lager dan het voortschrijdend gemiddelde van de hoofdstad, terwijl dat in Rotterdam 7 procent hoger was dan het stadsgemiddelde. Den Haag nam gemiddeld minder dan 8 procent van de totale concurrentie voor zijn rekening.

Tot op heden hebben mensen 1.938.743 keer positief getest op het virus.