juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mubadala sluit zich aan bij het Nederlandse eendaagse distributieplatform Dostavista’s Series C-ronde van $ 35 miljoen

Mubadala sluit zich aan bij het Nederlandse eendaagse distributieplatform Dostavista’s Series C-ronde van $ 35 miljoen

Dostovista, een eendaags distributieplatform in Amsterdam, de exploitant van Misterspeedy in Zuidoost-Azië, heeft een Series C-investering van $ 35 miljoen opgehaald en zichzelf gebrandmerkt als Borzo.

Series C ronde-investeerders zijn onder meer Abu Dhabi State Finance Mubadala, de Zweedse technologie-investeerder VNV Global, Russian Direct Investment Fund en het in het VK gevestigde Flashpoint Venture Capital.

Het bedrijf is op natuurlijke wijze gegroeid in 10 verschillende landen. De Zuidoost-Aziatische divisie, Mr. Speedy, is gevestigd in Indonesië, de Filippijnen, Vietnam en Maleisië. Ondertussen heeft Porzo ook vestigingen in India, Zuid-Korea, Rusland, Turkije, Mexico en Brazilië.

Porsche is opgericht in 2012 en biedt bezorgdiensten voor één dag via zijn website of mobiele processor. Het klantenbestand van het bedrijf heeft 2 miljoen actieve gebruikers bereikt, waarvan 75% kleine en middelgrote bedrijven, en het heeft meer dan 2,5 miljoen koeriers. Porzo zei dat het 3 miljoen bestellingen per maand kan verwerken.

Het bedrijf zei dat het hernoemen van de hele operatie zal helpen de marketingmiddelen te verbeteren en een wereldwijd erkend wereldwijd merk te creëren. Bedrijven in elke markt zullen afzonderlijk opereren via lokale groepen.

“Wij bij Porsche hopen altijd dat levering op afroep een nieuwe norm zal worden, omdat alle betrokken partijen hiervan profiteren en we zijn verheugd dat dit gebeurt”, aldus Porsche-oprichter Mike Alexandrovsky.

“De echte fundamentele verandering in e-commerce heeft plaatsgevonden met toenemende betrouwbaarheid en het gemak van on-demand bezorgdiensten”, zegt Faris al-Masroui, leider van het GOS in Rusland en commentaar op de on-demand distributieruimte in Mubadala.

Voorafgaand aan de Series C-ronde heeft Porsche in totaal $ 24 miljoen opgehaald bij VNV Global, Flash Point, Russian VC Adventure en het in de VS gevestigde FJ Labs.

READ  Bonhill Airman Lennox Herald wordt vereerd en helpt de Nederlandse historicus om door oorlog getroffen families te volgen