december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

T20 World Cup Qualifier: Logan van Beek wordt eerste Nederlandse bowler die T20I hattrick registreert

De in Nieuw-Zeeland geboren zeeman bereikte de mijlpaal tijdens de Nederlandse ICC T20 Wereldbeker-kwalificatiewedstrijd voor heren tegen Hong Kong in Bulawayo, Zimbabwe.

Archiefbeeld van de Nederlandse zeeman Logan van Beek. AFP

New Delhi: Logan van Beek heeft dinsdag de prestatie geleverd om de eerste Nederlandse bowler te worden die een hattrick verzamelt in T20Is.

De in Nieuw-Zeeland geboren zeeman bereikte de mijlpaal tijdens de Nederlandse ICC T20 Wereldbeker-kwalificatiewedstrijd voor heren tegen Hong Kong in Bulawayo, Zimbabwe.

De rechter-arm bowler ontsloeg Nizakat Khan, Scott McKechnie en Ehsan Khan in de 18e over van het spel om zijn naam in de recordboeken op te nemen door de 33e bowler te worden die een hattrick oppikte in het formaat.

De 31-jarige, die werd geboren in Christchurch en zijn geboorteland vertegenwoordigde op U-19-niveau, registreerde een Player of the Match-winnende trek van 4/27 in het proces terwijl Hong Kong werd gebundeld voor een bescheiden 116.

De Nederlanders braken in reactie daarop nauwelijks in het zweet bij het achtervolgen van het doel. Max O’Dowd en Bas de Leede sloegen respectievelijk 45 en een ongeslagen 36 toen Nederland thuiskwam met zeven wickets in de hand en bijna zeven overs over.

Van Beek schitterde ook met de bal in de vorige wedstrijd van Nederland en leidde de weg met een vangst van 3/17 die Papoea-Nieuw-Guinea hielp bundelen voor 111 nadat hij op 164 had gezet om te winnen. Van Beek had ook een chip in met de knuppel en scoorde een ongeslagen 19 uit 14 leveringen om een ​​aantal waardevolle punten bij te dragen in de back-end van de Nederlandse innings.

READ  Een Nederlandse startup gebruikt Bitcoin-mining om tulpen in Nederland te kweken

Nederland bevindt zich momenteel aan de top van hun groep in het kwalificatietoernooi voor de T20 World Cup die later dit jaar in Australië plaatsvindt. Het team dat er in de editie van vorig jaar in de VAE niet in geslaagd was verder te komen dan de Eerste Ronde, staat momenteel bovenaan in Groep B met twee overwinningen in evenveel wedstrijden, en neemt het donderdag op tegen Oeganda in hun volgende opdracht.

Lees alle Laatste nieuws, Trending Nieuws, Cricket Nieuws, Bollywood-nieuws, India Nieuws en Nieuws hier. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Vind de nieuwste en aankomende technische gadgets online op Tech2 Gadgets. Ontvang technologienieuws, gadgetsrecensies en beoordelingen. Populaire gadgets waaronder laptop, tablet en mobiele specificaties, features, prijzen, vergelijking.