mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grapevine – Dutch Thunder roept op tot reddingshulp voor dieren in het wild

Caseworks Bar and Lounge blijkt een gastvrije plek van alle soorten te zijn.

Het bedrijf werd in 2018 overgenomen door de lokale Tony Fosolari, eigenaar van Premier Security Services – van gerenommeerde bands als Chocolate Starfish en Taxi.

Het bedrijf had een visie nadat Tony door de vorige eigenaar was ingehuurd om de beveiliging te runnen, en aanvankelijk omdat het een nachtclub / bar bleef, zag Tony het potentieel van uitbreiding.

Na het behoud van het aangrenzende gebouw ondergingen beide panden een complete transformatie en bieden ze nu een apart cafégedeelte en een eet- en feestzaal.

De eetkamer, met bar, podium en audiosysteem, biedt privégroepen voor nachtelijke vergaderingen, verlovingen, verjaardagen en bruiloften.

Grenzend aan dit is een eigen gazon buitenruimte, gevuld met pizza-oven en feesttent.

Manager Sasha Parish groeide op in Cobram, waar ze als lerares werkt bij Bunt Road Kindergarten als ze niet in het café is.

Sasha is trots op de uitgebreide campus en heeft de beste medewerkers verzameld die de Govt-19-controles goed hebben afgehandeld.

“De lokale gemeenschap is geweldig met hun steun en we zijn erg druk met het bezorgen van eten op vrijdag, zaterdag en zondag, ondanks de moeilijke tijden op dit moment”, zei hij.

“Ik kan niet genoeg zeggen over de lokale bedrijven en hoe ze ons hebben gesteund, in ruil daarvoor kopen we alles wat we nodig hebben ter plaatse.

“Zo werkt het in een dorp.

“Vroeger renoveerden we de lokale bouwers. Ze hebben geweldig werk geleverd en de plek is fantastisch.”

Het café is licht en helder en biedt een aangename omgeving om te ontbijten, lunchen of dineren met familie of vrienden.

Het biedt ook een plek om te ontspannen met een kopje koffie of een glas wijn, een biertje of een cocktail.

READ  PSV onderuit Ajax in achtgoalthriller

Zodra de lock-up is voltooid, is het restaurant geopend voor ontbijt, lunch en diner op dinsdag van 8.30 uur tot zaterdag en alleen op zondag en zondag.

Kom naar Gasworks, Bar and Lounge en probeer wanneer de beperkingen versoepeld zijn, het is geschikt voor het hele gezin.

Als de thuiskok zich in de tussentijd terug wil trekken uit de keuken, neem dan contact op met Sasha en crew op 5871 1812 om uw favoriete gerechten van het afhaalmenu te selecteren.

Het personeel van Cosworks, de bar en de lounge hebben de Cobram-gemeenschap bedankt voor hun steun.
Het personeel van Cosworks, de bar en de lounge hebben de leden van de Cobram-gemeenschap bedankt voor hun steun.
Het bedrijfsleven is druk bezig met het vervoeren van voedsel tijdens sluizen.
Het bedrijfsleven is druk bezig met het vervoeren van voedsel tijdens sluizen.

Teruggevonden dieren in het wild hebben onze steun nodig

Toen Kylie Dongers en James Leonard de ratrace en het stadsleven beu waren, besloten ze dat het plattelandsleven was en kochten ze bijna 16 hectare grond in Coonoo.

Ze wilden de rust, de rivier en de natuur van het gebied en geloofden dat dit het leven zou bieden waarnaar ze op zoek waren.

Aanvankelijk waren ze van plan om met de 20 paarden die ze hadden meegebracht een trailritbedrijf te runnen.

Dat was 12 jaar geleden en Kylie en James hadden nooit kunnen bedenken hoe hun leven er vandaag uit zou zien.

James, een getalenteerde zakenman, begon ter plaatse te werken, terwijl Kylie, afgestudeerd in Toegepaste Wetenschappen Handicap, op dat moment niet werkte, dus bood ze zich aan bij een plaatselijk natuurreservaat en raakte later betrokken bij de fokkerij.

Zijn liefde voor dieren, met name dieren in het wild, bracht het paar ertoe om te bespreken of ze zich wilden registreren voor een opvangcentrum voor dieren in het wild.

De rest is bijna geschiedenis, want het idee van de trailride-business werd overgenomen door de Dutch Thunder Wildlife Rescue.

Kylie en James hebben 24 uur per dag dienst, ze hebben wat tijd voor zichzelf, maar ze veranderen nooit hun leven voor wat dan ook.

READ  Summer reads: onze favoriete boeken voor dat vakantiegevoel

Ze houden van wat ze doen en hun beloning is om zieke en gewonde dieren in het wild te rehabiliteren, ze te rehabiliteren en ze vrij te laten in hun natuurlijke habitat.

Niet elk verhaal heeft een happy end met een dier, zo ziek dat het onmogelijk is om mensen te redden en genadeloos te doden.

Momenteel worden meer dan 50 dieren, waaronder verschillende diersoorten, door het paar onderhouden.

Diervoeder is erg duur, dus voer, speciaal melkpoeder voor de allerkleinsten, medische apparatuur en alles wat nodig is bij de verzorging van zieke en gewonde dieren.

Daarnaast moeten de dieren worden voorzien van onderdak en geschikte beugels, niet alleen in de voerruimte voor jonge kinderen om de twee of drie uur, maar ook op de gespecialiseerde IC voor degenen die herstellen van een ongeval of operatie.

Er zijn buitenbarrières gebouwd om mensen op de weg te redden, maar ze zijn nog niet klaar om los te laten.

Van de eerste 20 paarden in de top zijn er nog slechts één hengst en twee filets, hoewel de filets binnenkort zullen worden verkocht om extra dierenverblijven te huisvesten.

“Al vele jaren schenkt de gemeenschap geld en steunt ze dierlijk voedsel op geweldige wijze. Zonder deze steun van de gemeenschap kunnen we niet doorgaan”, zei Kylie.

Maar misschien kunnen we meer doen?

ik schreef Druiven Ongeveer een week of twee geleden was Philip Gradon, een West-Australische ruiter, hier met zijn snijpaard en verbleef in de buurt van het Dutch Thunder Wildlife Sanctuary.

Nadat hij het paar had ontmoet, doneerde Philip $ 50 om voor de dieren te zorgen.

“Kylie en James en ik waren zo onder de indruk van wat ze deden dat ik het gevoel had dat ik ze iets moest geven”, zei Philip.

Als een zorgzame oude cavalerist uit de Nullabor-vlakte een donatie kan doen, zijn wij ook Cobram.

READ  Nederlandse toezichthouder steunt vrachtvervoerders die terug willen keren in Venlo

Als je Kylie en James wilt helpen om voor onze dieren in het wild te blijven zorgen, kun je doneren aan Dutch Thunder Wildlife BSB 633-000, ACC 151069515.

Dutch Thunder Wildlife Rescue heeft opgeroepen tot steun van de gemeenschap.
Dutch Thunder Wildlife Rescue heeft opgeroepen tot steun van de gemeenschap.

Chris Brooks sluit zich aan bij de New Liberals

Barokke identiteit Chris Brooks, graanproducent en hoofd van South Riverna Irrigation heeft zich aangesloten bij de New Liberals.

De heer Brooks sloot zich aan bij de partij om het waterbeleid om te zetten in een commercieel aanvaardbaar doel en steunt graag iedereen die concurreert met nationalisten.

Victor Klein, leider van de New Liberal Party en advocaat van Sydney, heeft bevestigd dat Brooks zich bij de partij heeft aangesloten, maar heeft nog geen officiële rol op zich genomen.

De partijleider hoopt dat de heer Brooks in de toekomst een vooraanstaande rol in het water zal spelen of in het federale parlement zal staan.

Met de passie en drang voor watergebruik die de heer Brooks onthult, zou hij een waardevolle aanvulling kunnen zijn op deze nieuwe politieke partij die hij in juni van dit jaar heeft geregistreerd.

De druiven zijn nu gebotteld

Ik vond deze fles in het weekend in een plaatselijke wijnwinkel, met de titel Grapevine.

Ik koop geen wijnen op basis van de kleur/stijl van het etiket omdat ik druiven en streekkennis wil kopen, maar het viel me zeker op.

Normaal gesproken zou ik het genegeerd hebben, maar de naam ‘On the Grapevine’ moedigde me aan om verder te zoeken.

Ik vond 2019 Shiraz uit Honwood, NSW, McWilliam-wijnen met 14 procent alcohol.

Het werd gebotteld voor export naar het Verenigd Koninkrijk.

Het ging mee naar huis en ik liet je weten of het een aantrekkelijke naam was die nuttig was of weinig betekenis had.

Een fles wijn genaamd grapefruit.
Een fles wijn genaamd grapefruit.