mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Old Dutch Church in Kingston organiseert op 2 juli Banned Books Fair – Daily Freeman

KINGSTON, NY – De Banned Books Fair van de Old Dutch Church vindt plaats op zaterdag 2 juli van 10.00 tot 15.00 uur in de Bethany Hall van de kerk.

De beurs is bedoeld om het publiek bewust te maken van de frequente uitdagingen van de garanties van de eerste wijziging van de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid

Het evenement wordt gehouden in samenwerking met de Unitarian Universalist Congregation of the Catskills, de Kingston Library, Rough Draft Bookstore, Half Moon Bookstore, The Library in het AJ Williams Myers African Roots Center en het Hudson Valley LGBTQ + Community Center. Het zal verboden boeken uitlichten die te koop zijn bij Rough Draft Bookstore en Half-Moon Bookstore. Het evenement zal ook een verboden boekenruil bevatten, waarbij buren en vrienden een verboden boek kunnen meebrengen om te doneren of om te ruilen.

“In onze verdeelde natie kunnen boeken een gesprek en dialoog tussen lezers tot stand brengen. Censuur daarentegen werpt barrières op’, zegt Rob Sweeney, predikant van de Oud-Hollandse Kerk, in een persbericht. “De Bijbel staat in de top tien van verboden boeken omdat hij vol staat met smerige verhalen.”

Verboden boekentassen zullen te koop zijn. Lokale beroemdheden en auteurs zullen voorlezen uit verboden boeken voor volwassenen en een lokale dragqueen zal selecties voorlezen uit verboden kinderboeken tijdens de verhaaltijd van Drag Queen.

Alle aanbevolen verboden boeken zijn het doelwit van verwijdering of beperking uit bibliotheken en scholen, aldus de release. “De Banned Books Fair vestigt de aandacht op de schade van censuur – in gedeelde steun voor de vrijheid om ideeën te zoeken en te uiten, zelfs als die door sommigen als onorthodox of impopulair worden beschouwd.”

READ  Nederlandse verzekeraars schatten $ 566M stormverliezen als Europese rekening nadert $ 3,4B

De lijst met verboden en uitgedaagde boeken wordt bijgehouden en gecontroleerd door de American Library Association.

Voor meer informatie over de Banned Books Fair, bel de Oud-Hollandse Kerk op (845) 338.6759, stuur een e-mail naar [email protected], bezoek de Facebook-, Instagram- of Twitter-pagina’s van de kerk, of bezoek OldDutchChurch.org.

Ga voor een lijst met verboden boeken naar de website van de American Library Association, ala.org/advocacy/bbooks/frequentlychallengedbooks/classics.