maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw, terugkerend talent bezielt Nederlands mannentennisteam

PELLA – De selectie voor het voorjaar van 2023 voor het herentennisteam van Central College kreeg een boost met drie nieuwe gezichten waarmee het programma een stijgende lijn doormaakt.

Tijdens het korte niet-traditionele herfstseizoen van het team draafde Central 13 spelers uit voor de individuele kampioenschappen van de American Rivers Conference en een select aantal ging door naar de regionale ontmoeting het volgende weekend. Trainer Ryan Ferrell haalde ook goede oefensessies aan in die periode waardoor hij geloofde in de ploeg van dit jaar.

“Het was een zeer geslaagde val”, zei hij. “We speelden goed en begonnen een aantal dingen uit te zoeken. We zijn iets ouder dan vorig jaar en met ouder worden komt betere besluitvorming en schotselectie.”

Die selectie van 13 man groeide in januari naar 16 met een paar welkome toevoegingen aan de selectie, waaronder de terugkeer van teamcaptain. Trey Melvin (senior, Lawrence, Kan., Vrijstaat HS) van zijn studie in het buitenland in het najaar van het semester in Londen. Melvin had een record van 9-11 in 2021-22 en speelde voornamelijk op nr. 2 singles, maar hij staat in de rij om de sprong naar nummer 1 te maken. 1 dit jaar.

“We misten Trey zowel vanuit een leiderschaps- als een bekwaamheidsstandpunt,” zei Ferrell. “Hij bereidt zich zo goed voor, dus ik maak me geen zorgen dat hij klaar is om te vertrekken. Hij zet de toon voor dit team.”

De Nederlander had vorig seizoen een 10-9 score in duals, waaronder een 5-3 score in conference play om vierde te worden. In die tweetallen Nick Scott (junior, Fort Benton, Mont., Great Falls Central Catholic HS), Ayden Fletcher (tweedejaars, Waukee) en Matthew den Adel (senior, Ankeny, Centennial HS) behandelde 37 van de 55 individuele wedstrijden in de nrs. 4, 5 en 6 slots vorig seizoen, elk met een aantal van die plekken.

READ  Schengen: Nederlanders klaar om nee te zeggen tegen Bulgarije, ja tegen Roemenië

“Die drie hebben goede ervaring opgedaan en zullen beter voorbereid zijn om op hogere plekken te spelen”, zei Ferrell. “Nick is een echte tennisser met zoveel vaardigheden, maar we leren hem hoe hij simpel moet blijven in de manier waarop hij aanvalt. Ayden heeft waarschijnlijk het grootste hart van iedereen in dit team. De verbetering van Matthew is de beste die ik heb gezien in mijn 28 jaar coaching. Je zit altijd in de wedstrijd als hij daar is, omdat hij zijn verstand gebruikt om dingen uit te zoeken en hij geeft nooit op.’

Kaleb Hamerlinck (senior, Huxley, Ballard HS) was vorig jaar een vaste waarde in het dubbelspel en speelde af en toe in het enkelspel. Hamerlinck is dit najaar kapitein bij afwezigheid van Melvin en leert hoe hij zijn beste troef kan inzetten.

“Hij is waarschijnlijk de beste atleet die we hebben”, zei Ferrell. “We proberen erachter te komen hoe hij die atletiek het beste kan gebruiken om te winnen.”

Een bekend gezicht voor de Nederlanders, zij het in een ander uniform, A.J. Wilkins (tweedejaars, Grinnell) is overgekomen van Wartburg College na een groot deel van het afgelopen seizoen in de enkelspelopstelling van de Ridders te hebben gespeeld.

“Hij kan ons zeker helpen,” zei Ferrell. “Hij geeft ons zoveel diepgang en hij heeft ervaring in collegiale tenniswedstrijden.

Alejo Marcon (eerstejaars, Knoxville, Pella Christian HS) kwam naar Central na een geweldig seizoen op de middelbare school waarin hij de vijfde plaats behaalde op het IAHSAA Class 1A singles-toernooi van 2022. Marcon miste het herfsttennisseizoen toen hij op het middenveld speelde voor het Nederlands herenvoetbalteam.

READ  Miljardair Alibaba-oprichter Jack Ma toert Nederlandse onderzoeksinstituten

“Hij is zo veel verbeterd in de afgelopen jaren,” zei Ferrell. “Hij was niet erg goed toen hij hier voor het eerst uit Argentinië kwam, maar in slechts een paar jaar tijd werd hij een top-vijf speler in de staat. Hij heeft een ongelooflijke groei doorgemaakt.”


Mede eerstejaars Carter maïs (Great Falls, maandag, CM Russell HS) brengt veel talent en ervaring met zich mee in het dubbelspel en Ferrell ziet hem daar varsity-actie krijgen.


“Hij heeft geweldige vaardigheden in het dubbelspel, hij snapt het echt”, zei Ferrell. “Dubbelspel is zo’n ingewikkelder spel, dus ik heb liever dat iemand meteen dubbelspel krijgt en hem enkelspel leert.”


Lucas Vroom (junior, Altoona, Zuidoost Polk HS) en Michaël Turnly (senior, Manhattan, Kan.) geef Central nog twee veteranenopties voor de line-up. Vroom behaalde in het najaar twee overwinningen op het individuele toernooi van de American Rivers Conference. Turnley voltooit dit voorjaar zijn onderwijsvereisten voor studenten en zal zoveel mogelijk bijdragen.


“Ik heb Lucas altijd een bulldog genoemd,” zei Ferrell. “Je kunt brom niet wegstoppen, hij is er altijd en het maakt hem een ​​frustrerend persoon om weer te spelen. We zullen zoveel mogelijk van Michael nemen als we kunnen krijgen.”


tweedejaars Gabe Matthias (tweedejaars, Knoxville) en Victor Nee (tweedejaars, Huxley, Ballard HS) zijn terug voor een tweede seizoen terwijl Brendon Hale (tweedejaars, Burlington) speelt zijn eerste seizoen collegiaal tennis nadat hij als eerstejaars honkbalde.


Central heeft 13 non-conference duals op het voorjaarsschema staan ​​bovenop de acht wedstrijden in de American Rivers Conference. De niet-conferentieduels omvatten NCAA Division II-, Division III- en NAIA-tegenstanders.


“We zullen het hele voorjaar bezig zijn, wat een goede zaak is”, zei Ferrell. “Er is niet veel downtime, zoals we het nu nodig hebben. Er zijn wedstrijden die we gemakkelijk zullen winnen, er zijn wedstrijden die we zouden moeten winnen, er zijn wedstrijden die we zouden kunnen winnen en dan zijn er wedstrijden die we niet te zoeken hebben.” winnen. Ik wil gewoon dat we vooruitgang boeken en beter worden.”


De Nederlanders zijn onder Ferrell elk seizoen in de bovenste helft van de competitie geëindigd, waaronder vier keer brons. Ferrell gelooft dat zijn ploeg klaar is voor de uitdaging in een diepe en ervaren competitie.


“Luther is het te kloppen team”, zei hij. “Ze hebben de beste speler in de competitie. Coe is vergelijkbaar met ons in die zin dat ze diep zijn, maar geen echte nummer 1 aan de top hebben. Nebraska Wesleyan zal worden verbeterd omdat ze iedereen terug hebben en Loras heeft een veel vijfdejaars spelers.”


Central opent het seizoen tegen Bethel University (Minn.) in Rochester, Minnesota zaterdag 28 januari om 15.00 uur

READ  'Geweldig veelzijdig stuk. Ik gebruik het meerdere keren per week