juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Newcastle bereikt akkoord om Nederlandse verdediger Sven Botman te contracteren

Newcastle bereikt akkoord om Nederlandse verdediger Sven Botman te contracteren

Newcastle komt overeen deal om Nederlandse verdediger Sven Botman uit Lille te ondertekenen voor £ 32 miljoen … terwijl Eddie Howe zijn team in de transferperiode blijft versterken met zijn derde toevoeging

  • Newcastle heeft bevestigd dat ze een deal hebben bereikt met Lille om Botman . te contracteren
  • De 22-jarige Nederlandse verdediger sluit zich aan bij de club in een deal van £ 32 miljoen
  • Botman is de derde aankomst in St James’ Park in de zomerse transferperiode
  • Newcastle heeft al doelman Nick Pope en linksback Matt Targett . gecontracteerd

Newcastle United heeft overeenstemming bereikt over een principedeal om de hoog aangeschreven Nederlandse verdediger Sven Botman uit Lille over te nemen voor 32 miljoen pond.

Botman, 22, heeft een medische keuring ondergaan en zal een vijfjarig contract tekenen in St James’ Park.

In een verklaring zei de club dat de ‘formaliteiten van de transfer deze week zullen worden afgerond’, waarna hij zal worden bevestigd als een speler van Newcastle.

De centrale verdediger van Holland Onder-21 was altijd enthousiast over Newcastle, ondanks de interesse van AC Milan en baas Eddie Howe had hem al lang als zijn belangrijkste doelwit op die positie aangemerkt. Het was een mening gedeeld door het scoutingteam en het eigendom van de club.

Een aanpak in januari mislukte toen de clubs het niet eens konden worden over een vergoeding, maar de onderhandelingen werden deze maand hervat en ondanks frustratie toen Lille de vraagprijs verhoogde tot £ 37 miljoen, is er een compromis bereikt. De deal zal add-ons bevatten.

Botman wordt de derde aanwinst van Newcastle deze zomer, na de toevoeging van linksback Matt Targett en doelman Nick Pope.

Maar de achtervolging van de club op Reims-spits Hugo Ekitike is bijna dood. Bronnen zeggen dat de ‘belachelijke’ eisen van de 20-jarige zaakwaarnemer Newcastle hebben gedwongen andere doelen te onderzoeken, waarbij Paris Saint-Germain nu ook geïnteresseerd is.

Meer om te volgen.

Advertentie