juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse worstelaars strijden in Augsburg

MINNEAPOLIS, MINNESOTA – Het Central College-worstelteam stuurde een contingent van voornamelijk onderklassers en nam deel aan de Augsburg Invitational Saturday.

Elke gewichtsklasse had een gouden beugel en een eerstejaars beugel. Twee Nederlandse worstelaars plaatsten zich in de gouddivisie en nog eens zeven in de eerstejaarsdivisie.

“Het is een toernooi waar we graag enkele van onze jongere jongens onder de aandacht willen brengen”, coach Erik van Kley gezegd. “Ik dacht dat ze hard streden en het was opwindend voor hen om daar te zijn.”

Leo Blahou (junior, 157 pond, Des Moines, Lincoln HS) en Gavin Davis (junior, 165 pond, Litchfield Park, Ariz., Arizona Lutheran Academy HS) elk eindigde op de achtste plaats van hun respectievelijke gouden beugels.

“Leo is de ultieme teamspeler”, zei Van Kley. “Hij is zo toegewijd aan het team en is zo gegroeid. Ik ben trots op hem. Hij heeft vandaag geweldig werk geleverd door tot zijn aanval te komen.

“Gavin heeft hard gewerkt om tot 165 pond te komen. Hij heeft de afgelopen weken veel discipline getoond. Hij heeft veel offers gebracht en echt gestreden.”

Nathan Rosas (Eerstejaarsstudent, Harvard, Ill.) was de beste finisher in een eerstejaarsklasse en werd tweede met 197 pond. Hij won zijn eerste twee wedstrijden in de herfst voordat hij de finale verloor.

‘Hij vindt zijn weg een beetje’, zei Van Kley. “Hij was een beetje teleurgesteld in zijn eerste toernooi op Stevens Point, maar hij heeft de afgelopen weken goede stappen gemaakt.”

In andere eerstejaars haakjes, Sam West (Eerstejaars, Burlington, Notre Dame HS) werd derde met 165 pond. Trent Harper (eerstejaars, Norwalk)z.d Kevin Hogan (Eerstejaars, Peotone, Ill.) werden vierde met respectievelijk 141 en 157 pond. David Vukobratovich (eerstejaars, 125 pond, Homer Glen, Illinois, Lockport Township HS), Dorian Vaughans (eerstejaars, 165 pond, Chicago, Illinois, John F. Kennedy HS) en Hayden Heeren (eerstejaars, 285 pond, Urbandale) waren allen op de zesde plaats geëindigd.


Central organiseert Augustana College (Ill.) Donderdag 1 december om 20.00 uur

READ  Door de nazi's aangestelde Joodse Raden grotendeels vrijgesproken in transnationaal vergelijkend onderzoek