oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Matthew Richardson verbijstert Harrie Lavreysen opnieuw, Nederlandse ster brult terug om de leiding te behouden in de UCI Track Champions League

Matthew Richardson (Australië) bezorgde het vertrouwen van Harrie Lavreysen opnieuw een klap nadat hij hem opnieuw ten val had gebracht in de sprint van de UCI Track Champions League in Berlijn, hoewel de Nederlander zich herstelde om zijn algemene voorsprong in de Sprint League voor heren te behouden.

Aangekomen in Duitsland na een historische overwinning op de Nederlander Vorige week op Mallorca herhaalde Richardson de prestatie naar behoren met een sensationele rit in de finale.

Nadat hij Lavreysen (Nederland) tijdens de voorzichtige eerste ronden had gestalkt, waarbij hij deed alsof hij zowel binnen als buiten het achterwiel van zijn rivaal dook, lanceerde de Australiër uiteindelijk de blauwe strook aan de binnenkant van de wielerbaan om een ​​geschokte Lavreysen de oever op te sturen.

Berlijn

Dubbel plezier voor Archibald in Berlijn, Stewart verliest de eerste plaats

EEN UUR GELEDEN

Richardson behield een gedenkwaardige overwinning die door Rob Hatch een “tactische masterclass” werd genoemd op Eurosport-commentaar en “fenomenaal” door tweevoudig olympisch kampioene ploegachtervolging Joanna Rowsell.

Het katapulteerde Richardson naar de algemene leiding in het virtuele klassement voor de keirin, waar de titelverdediger fantastisch reageerde om te winnen voor zijn nieuwe rivaal.

Lavreysen hield de voorkant vast terwijl Richardson zijn wiel omhelsde, met de Australiër aan de binnenkant vastgepind en gelukkig om ruimte te vinden om door te piepen naar de tweede plaats in het rechte stuk thuis. De overwinning bracht Lavreysen op 74 punten, twee voor Richardson.

“Ik zal volgende week proberen wraak te nemen”, zei Lavreysen na zijn overwinning in de keirin, verwijzend naar de sprintconfrontatie van volgende week in Parijs.

READ  QBE opent Nederlandse vestiging als onderdeel van uitbreidingsplannen voor Europa; 5 aanwervingen voor senioren aangekondigd

Kelsey Mitchell (Canada) verscheurde de vrouwen Sprint League, eerst door de keirin te winnen en vervolgens (nu voormalig) leider Shanne Braspennincx (Nederland) te verdrijven in de sprintheats.

Mitchell sluipt naar fotofinish om keirin te winnen

Mitchell versloeg Martha Bayona (Colombia) in de keirin-confrontatie via een fotofinish, maar het was haar overwinning op Braspennincx die waarschijnlijk voor meer opschudding zorgde. Die overstuur garandeerde een nieuwe leider op weg naar Parijs, hoewel Mitchell niet in staat was zichzelf te kapitaliseren toen ze uitviel in de halve finale van de sprint. In plaats daarvan was het Bayona (49 punten) die de eerste plaats pakte voor Mitchell (48 punten).

Matilde Gros (Frankrijk) pakte met een schitterende sprintoverwinning de derde plaats in het algemeen klassement met 46 punten.

– – –

Na een geweldig debuutseizoen is de UCI Track Champions League terug voor seizoen twee, met Laura Kenny van de partij. Je kunt het allemaal live en on demand bekijken ontdekking+. We hebben ook uitgebreide dekking op eurosport.com.

Berlijn

‘Ze weet niet dat ze weg is!’ – Verwarring heerst als Archibald de eliminatierace wint

EEN UUR GELEDEN

Berlijn

Archibald zegeviert na het winnen van een ronde in de scratch

3 UUR GELEDEN