december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oranje heeft meer kwaliteit dan de selectie van 2014, zegt Van Gaal

DOHA, 20 nov (Reuters) – De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal zei dat zijn ploeg erop gebrand is om te presteren als nooit tevoren terwijl ze zich voorbereiden op hun WK-opener tegen Senegal op maandag.

De 71-jarige, in zijn derde stint als bondscoach en die Oranje in 2014 naar een derde plaats leidde in Brazilië, zei dat de kwaliteit in zijn selectie zelfs hoger is dan die van het team dat hij naar Brazilië bracht.

“Ik geloof dat deze spelersgroep goed met elkaar omgaat, ze werken goed samen op een professionele manier en ik denk dat dat altijd zal bijdragen aan het succes”, vertelde Van Gaal zondag op een persconferentie.

De coach, die in 1995 met een briljante generatie jonge Nederlanders de Champions League won bij Ajax Amsterdam, zei hoge verwachtingen te hebben.

“In 2014 werden we derde met een ploeg die van mindere kwaliteit was dan deze, en met deze groep verwacht ik meer. Het hangt niet alleen af ​​van technische vaardigheden en tactische vaardigheden, maar het hangt ook af van een beetje geluk, dat je scoort.” op het juiste moment en dat de anderen niet scoren”, zei hij.

“Ik denk dat we wereldkampioen kunnen worden, maar er zijn ploegen die, naar mijn mening, op een hoger niveau staan ​​dan mijn ploeg… dus ik zeg dat we wereldkampioen kunnen worden. Of we wereldkampioen worden, is een andere. ding, maar we kunnen.”

Van Gaal werd geflankeerd door de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk, die het in de opener niet hoeft op te nemen tegen zijn voormalige Liverpool-teamgenoot Sadio Mané. De Senegalese spits is vanwege een blessure uitgesloten van het toernooi.

READ  T20 World Cup Qualifier: Logan van Beek wordt eerste Nederlandse bowler die T20I hattrick registreert

“Ik belde hem de volgende dag in de ochtend, ik wilde natuurlijk eerst en vooral weten hoe het met hem ging, want er gingen zoveel geruchten naar buiten en ik wilde gewoon als vriend weten hoe het met hem ging”, zei Van Dijk.

“Er was een klein beetje hoop, dacht iedereen, maar helaas heeft hij dit toernooi niet kunnen halen. Ik heb medelijden met hem”, voegde de centrale verdediger toe.

Van Dijk zei dat zijn team erg uitkeek naar het begin van het toernooi.

“Ik ben ontspannen, dat is alles, niets anders – natuurlijk ben ik opgewonden, net als de andere jongens, deze laatste paar dagen gingen heel langzaam voorbij”, zei hij.

De twee partijen beginnen maandag om 19.00 uur lokale tijd aan hun campagne in het Al Thumama-stadion in Doha.

Rapportage door Philip O’Connor, bewerking door Ed Osmond

Onze normen: De vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.