maart 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vrouwen pakten zes medailles op EK atletiek

Hoogspringster Britt Weerman eindigde als vierde in haar eerste internationale kampioenschap. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Nederlandse atleten slaagden er op de laatste dag van de Europese kampioenschappen in München ternauwernood in hun totaal van zes medailles toe te voegen, aangezien ze als vijfde eindigden in het algemene medailleklassement.

Nadine Visser miste brons op de 100 meter horden met 0,01 seconden, waarmee ze haar vierde plaats uit Berlijn vier jaar geleden herhaalde, in een race die werd gewonnen door de Poolse Pia Skrzyszowska.

‘Het is nog steeds niet helemaal doorgedrongen’, zei de 27-jarige na de race. ‘Ik heb jaren gewacht op weer een Europees kampioenschap en dan komt het net zoals ik niet in vorm ben. Het is super frustrerend.’

Ook net een medaille misgelopen was de 19-jarige hoogspringster Britt Veerman, die dezelfde lengte van 1,93 sprong als haar mede-tiener, Angelina Topic uit Servië, maar als vierde werd geplaatst omdat ze meer fouten had.

De mannen sprint estafetteploeg had een onverwachte kans op een medaille nadat het sterk verbeelde Duitse team het stokje had laten vallen, maar werd in de laatste passen ingehaald door Polen en moest genoegen nemen met de vierde plaats in 38,25 seconden. Het damesteam eindigde als vijfde.

Alle Nederlandse medailles werden gewonnen door vrouwen. Femke Bol eindigde als de individuele ster van de wedstrijden, won de titels op de 400m en 400m horden en verankerde het 4x400m-estafetteteam op zaterdag naar de overwinning.

Op de openingsdag van de kampioenschappen pakten Jessica Schilder en Jorinde van Klinken respectievelijk goud en brons bij het kogelstoten, terwijl Nienke Brinkman brons pakte op de marathon.

READ  Nederlandse vrouwen pakken wereldtitel hockey met zege op Argentinië

Op de 11-daagse multisportkampioenschappen in München en Rome, waar ook roeien, wielrennen, gymnastiek en beachvolleybal aan bod kwamen, eindigde Nederland als zevende met negen gouden medailles, zeven zilveren en twaalf bronzen medailles.