oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands bedrijf Collé Rental & Sales ontvangt € 50 miljoen van EIB voor verdere elektrificatie van verhuurmachines

in Nederland gevestigd Collé Verhuur & Verkoopeen leverancier die machinelevering, logistiek, training en grondverzetmachines aanbiedt voor de bouwsector, kondigde op woensdag 10 augustus aan dat het een leningsovereenkomst van € 50 miljoen heeft ondertekend met de Europese Investeringsbank (EIB).

Het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), de hoeksteen van het investeringsplan voor Europa, ondersteunt de investeringen van de EIB.

Hoe uw open source-beveiliging verbeteren?

Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat meer zien
Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat minder zien

Kapitaalgebruik

Collé zegt dat het geld zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling en elektrificatie van zijn vloot van gespecialiseerde apparatuur die beschikbaar is voor verhuur aan de bouwsector. Het bedrijf beweert een leider te zijn in de elektrificatie van zijn vloot, omdat het lagere emissies, geluidsreductie en minder vervuiling noemt (door een vermindering van het gebruik van olie en smeermiddelen).

EIB-vicevoorzitter Kris Peeters: “Wat Collé doet in termen van het combineren van de vraag naar zware machines met de steeds dringendere noodzaak om als bedrijf duurzamer te worden, verdient veel lof. Machines huren in plaats van kopen betekent een efficiënter gebruik van waardevolle hulpbronnen, wat bijdraagt ​​aan de broodnodige circulariteit en duurzaamheid voor de bouwsector en de industrie. Ik ben blij dat de EIB Collé kan ondersteunen bij deze plannen en ik kijk ernaar uit om meer Nederlandse bedrijven zulke belangrijke stappen te zien zetten in de richting van ecologische duurzaamheid.”

READ  Nederlandse verslaggever Sjoerd den Daas gegrepen door Chinese bewaker tijdens openingsceremonie Olympische Winterspelen

Collé Verhuur & Verkoop – Alles wat je moet weten

Collé, 120 jaar geleden opgericht, is een familiebedrijf van de vierde generatie met het hoofdkantoor in Sittard, Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur, verkoop en service van machines en materieel in de internationale B2B-markt. Een deel van zijn uitrusting omvat onder meer hoogwerkers, verreikers, vorkheftrucks en graafmachines. De verhuurvloot bestaat uit meer dan 20.000 machines.

Het verhuurbedrijf van het bedrijf heeft klanten in Nederland, Duitsland en België, maar ook in Luxemburg en Denemarken. Collé’s verkoopactiviteiten zijn internationaal en beheren de leveringen van machines en uitrusting in meer dan 78 landen. Het exploiteert 18 locaties, waarvan 11 in Nederland en zeven in Duitsland.

Collé zegt dat het klanten wereldwijd bedient in sectoren als de bouw, industrie, grondverzet, evenementen en andere. Het bedrijf is ook actief betrokken bij het voorstellen van oplossingen en het testen van nieuwe elektrische apparatuur samen met machinefabrikanten.

Over de Europese Investeringsbank

De EIB is de instelling voor langetermijnleningen van de Europese Unie die eigendom is van de EU-lidstaten – Nederland heeft een belang van 5,2 procent. Het biedt langetermijnleningen voor investeringen die de beleidsdoelstellingen van de EU ondersteunen. Infrastructuur, innovatie, klimaat en milieu, en het MKB zijn de vier topprioriteiten van de bank voor projectfinanciering.

Vorig jaar werd door de EIB iets meer dan 2 miljard euro aan projecten in Nederland geschonken.

Het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI) is de hoeksteen van het investeringsplan voor Europa. Het biedt first loss-garanties zodat de EIB-Groep meer risicovolle projecten kan financieren. Meer dan 1,4 miljoen kmo’s hebben geprofiteerd van investeringen van in totaal € 524,3 miljard in de projecten en overeenkomsten die zijn goedgekeurd voor financiering in het kader van het EFSI. Hoewel het InvestEU-programma het investeringsplan voor Europa heeft vervangen, kunnen verschillende eerder goedgekeurde operaties nog steeds worden ondertekend.