juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vergrendeling Global Omicron-koffers verdubbelt elke paar dagen: WHO

Nederlandse vergrendeling Global Omicron-koffers verdubbelt elke paar dagen: WHO

Leven

Omigron-gevallen verdubbelen elke 1,5 tot drie dagen, en deze variatie wordt gevonden in 89 landen, verspreid over de hele wereld en heeft een impact op kerst- en nieuwjaarsvieringen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het zeer besmettelijke virusvaccin zich zelfs in dichtbevolkte landen snel verspreidt.

De opkomst van winter-COVID in Europa leidde tot de annulering van grote openluchtbijeenkomsten en evenementen voor het nieuwe jaar in Frankrijk en Rome, terwijl Nederland de “onvermijdelijke” kerstuitsluiting aankondigde.

Niet-essentiële winkels, bars, sportscholen, kappers en andere openbare gelegenheden zijn in ieder geval tot half januari gesloten, met slechts twee gasten per huis en slechts vier tijdens de feestdagen.

“Ik ben in een droevige bui vanavond. Veel mensen die het zien, zullen het ook zo voelen”, zei premier Mark Rutte op een persconferentie.

“Kortom, vanaf morgen zit Nederland weer op slot.”

Het VK heeft 10.000 Omicron-gevallen geregistreerd (meer dan 90.000 besmettingen met het coronavirus) omdat de burgemeester van Londen het een “grote gebeurtenis” noemde vanwege de impact van COVID op de stad, waaronder het gebrek aan personeel in essentiële diensten.

Ondertussen braken zaterdag in Australië de gevallen van het coronavirus opnieuw een nationaal record.

Er waren landelijk 4110 infecties, waarvan de meeste in de NSW (2482 nieuwe infecties) – meer dan een enkele dag in een Australische staat of regio tijdens epidemieën.

Zaaknummers die zaterdag in de NSW zijn geregistreerd, braken het vorige cijfer van 2297 dat op 14 oktober door Victoria was vastgesteld, en gezondheidsexperts zeiden dat de meeste van de nieuwste gevallen Omicron zouden kunnen zijn.

READ  FUNCTIE-Slachtoffers van Nederlandse kinderopvangtoeslag schandaal worstelen om verder te komen

Victoria voegde 1504 gevallen toe met zeven virusgerelateerde sterfgevallen.

Zuid-Australië vestigde een tweede staatsrecord op rij met 73 gevallen, gevolgd door Queensland 31 en ACT 18.

Tasmanië bevestigde woensdag zijn vierde geval na het heropenen van de grens voor volledig gevaccineerde passagiers.

Toch heeft premier Scott Morrison gewaarschuwd dat leven met het virus onder het nationale programma niet gaat over het aantal gevallen.

“We hebben de tijd dat we het hebben over casusaantallen voorbij. In sommige opzichten is dit een leidende indicator, maar het echte probleem is hoeveel mensen aan een ernstige ziekte lijden”, vertelde hij zaterdag aan verslaggevers in Hobart.

“Ziekenhuizen, IC’s, ventilatoren en acute ziekte zijn belangrijk.”

Er zijn 384 patiënten in Victoria en 206 patiënten in NSW.

In NSW waren een paar positieve gevallen in Byron Bay Caravan Park dat tientallen gasten – inclusief scholen – moesten worden geïsoleerd in hun caravans en hutten.

In Victoria groeide de explosie in het Rumbug-kamp van vorige week in het zuiden van Gibbsland tot ongeveer 50 gevallen in twee scholen in Melbourne, waardoor honderden mensen geïsoleerd bleven.

‘Groot incident’ in Londen

Er is een groot incident gemeld in Londen te midden van “grote bezorgdheid” over de Omigron-coronavirusvariant in de hoofdstad.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zei dat hij “ongelooflijk bezorgd” was over het gebrek aan personeel in belangrijke openbare diensten, waaronder de NHS, de brandweer en de politie.

Het kantoor van de burgemeester zei dat de aankondiging van een groot evenement officieren in staat zou stellen om samen te werken, elkaar te ondersteunen om verstoringen van de dienstverlening tot een minimum te beperken en voor extra banen te zorgen.

READ  Waarom je Amsterdam zou moeten verlaten voor een andere Nederlandse stad - en je kunt er per boot komen

De heer Khan zei: “De toename van gevallen van omigran-variatie in onze hoofdstad is een punt van grote zorg, dus we kondigen opnieuw een groot incident aan nu onze stad wordt geconfronteerd met de dreiging van COVID-19.

“De Omicron-variant domineert snel, het aantal gevallen neemt snel toe en het aantal COVID-19-patiënten in onze ziekenhuizen neemt weer toe.

“We voelen de impact al in de hoofdstad en we leren nog steeds over deze variatie.

– Met ja geest