juni 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse studenten bedenken CO2-etende elektrische auto

De Zero Emission Mobility (ZEM) auto, die meer koolstofdioxide (CO2) opvangt dan uitstoot, wordt aangedreven door een lithium-ion batterijpakket en grotendeels gemaakt van gerecyclede kunststoffen, is in deze afbeelding te zien aan de Technische Universiteit Eindhoven, Nederland. ongedateerde hand-out afbeelding. Bart van Overbeeke/Handou via REUTERS

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

14 sept (Reuters) – De sportieve, volledig elektrische auto uit Nederland lijkt op een BMW coupé, maar is uniek: hij vangt meer koolstof op dan hij uitstoot.

“Ons einddoel is om een ​​duurzamere toekomst te creëren”, zegt Jens Lahaije, financieel manager voor TU/ecomotive, het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat de auto heeft gemaakt.

De tweezitter, genaamd ZEM, voor mobiliteit zonder uitstoot, herbergt een Cleantron lithium-ionbatterijpakket en de meeste onderdelen zijn 3D-geprint van gerecyclede kunststoffen, zei Lahaije.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Het doel is om de uitstoot van kooldioxide tijdens de volledige levensduur van de auto, van productie tot recycling, tot een minimum te beperken, voegde hij eraan toe.

Elektrische voertuigen op batterijen stoten tijdens het gebruik vrijwel geen CO2 uit in vergelijking met voertuigen met een verbrandingsmotor, maar de productie van batterijcellen kan zoveel vervuiling veroorzaken dat EV’s tienduizenden kilometers kunnen vergen om “koolstofpariteit” te bereiken met vergelijkbare modellen op fossiele brandstof. Lees verder

ZEM gebruikt twee filters die tot 2 kilogram (4,41 lb) CO2 kunnen opvangen over 20.000 mijl rijden, schat het Eindhovense team. Ze stellen zich een toekomst voor waarin filters kunnen worden geleegd bij laadstations.

READ  Raphael Varane maakt gevoelens duidelijk over Erik ten Hag terwijl de Nederlandse coach zich voorbereidt op de overname van Ralf Rangnick bij Manchester United

De studenten tonen hun voertuig tijdens een Amerikaanse promotietour langs universiteiten en bedrijven van de oostkust tot Silicon Valley.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Dan Fastenberg en Hussein al-Waile in New York; Geschreven door Paul Lienert in Detroit; Bewerking door Richard Chang

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.