juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse startup Equalture haalt € 2,75 miljoen op om wervingsvooroordelen aan te pakken met behulp van games en neurowetenschappen; hier is hoe

Gelijkwaardigheideen in Rotterdam gevestigde HRtech-startup, heeft aangekondigd dat het € 2,75 miljoen heeft opgehaald in een financieringsronde onder leiding van serie-ondernemer Pieter Schoen’s Shoe Investments en het Nederlandse VC-bedrijf 4impact.

Equalture beweert dat de kapitaalinjectie het bedrijf zal helpen zijn internationale klantenbestand te laten groeien en zijn testbibliotheek van op games gebaseerde neuro-assessments uit te breiden.

Ontmoet de 20 EIT Digital finalisten!

Maak hier kennis met de geweldige finalisten

Maak hier kennis met de geweldige finalisten Laat minder zien

Hoe werd Equalture geboren?

Tweelingzussen Charlotte Melkert en Fleur Melkert, eigenaar van een succesvol wervingsbureau, richtten Equalture in 2018 op nadat ze getuige waren geweest van een reeks vooroordelen in het wervingsproces.

Volgens de oprichters worden kandidaten door potentiële werkgevers onterecht beoordeeld op basis van hun cv en uiterlijk in plaats van hun persoonlijkheid, passies en talenten.

Charlotte Melkert, medeoprichter van Equalture, zegt: ” In dit tijdperk van snelle technologische innovaties waarin we leven, is het onaanvaardbaar dat beslissingen over het aannemen van personeel nog steeds gebaseerd zijn op subjectieve eerste indrukken die we onze eigen vooroordelen laten creëren. Het meest ironische en trieste aan dit verhaal is dat we allemaal weten dat cv’s niet voorspellend zijn voor wervingssucces en de vooroordelen sterk vergroten, maar toch houden we ons allemaal aan deze screeningmethode. Gewoon omdat oude gewoontes moeilijk te doorbreken zijn.”

Gelijkwaardigheid: wat u moet weten

Equalture heeft als missie om de wereld van onpartijdige werving voor MKB’s vorm te geven door het wervingsproces te gamificeren. Het platform helpt bedrijven een wervingsbeslissing te nemen op basis van neurowetenschap in plaats van een onderbuikgevoel.

READ  Grensoverschrijdend gedrag bij Nederlandse politie neemt af; Nog steeds boven het gemiddelde

Het bedrijf heeft een bibliotheek opgebouwd met wetenschappelijk gevalideerde gamified

assessments die bedrijven in staat stellen de cognitieve vaardigheden, culturele voorkeuren en het gedrag van zowel hun kandidaten als hun huidige team te kennen.

Het Nederlandse bedrijf gebruikt zijn gamified assessments ook om eigen medewerkers aan te nemen. Momenteel heeft het bedrijf 31 mensen in dienst van 19 verschillende nationaliteiten. 52 procent van het personeelsbestand is vrouw.

investeerders

Pieter Schoen, eigenaar van Shoe Investment en serial entrepreneur: “Vanaf het eerste moment was ik gecharmeerd van de tweeling Charlotte en Fleur en de CTO, Jaap. Ik bewonder hoe de meisjes Equalture zo snel en professioneel hebben weten te laten groeien in tijden van COVID-19, en ik heb er alle vertrouwen in dat dit nog maar het begin is.”

Ali Najafbagy, Managing Partner bij 4impact zegt: ”Onze samenwerking met Equalture begon met onze eerste investering in februari 2020. Sindsdien heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt en we zijn trots op het impactvolle werk dat het team dagelijks levert. Met onze vervolginvestering ondersteunen we de unieke technische oplossing van Equalture en richten we ons op de Duurzame Doelen van de Verenigde Naties nr 5 (Gendergelijkheid) en nr 9 (Verminderde ongelijkheden).”

MEWS ‘CEO over zijn bloeiende SaaS voor hotels

Hoe de samenwerking met Salesforce hem hielp slagen!

Hoe de samenwerking met Salesforce hem hielp slagen! Laat minder zien