april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse wekelijkse struma-infecties naar 530.000; Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe

Volgens de wekelijkse statistiekenupdate van het Nederlandse Volksgezondheidsinstituut heeft het RIVM de afgelopen zeven dagen 530.015 positieve tests op het coronavirus geregistreerd. Ongeveer drie procent van de totale bevolking testte vorige week positief. Voor de vijfde week op rij bereikt het aantal nieuwe besmettingen een recordhoogte. Het aantal besmettingen is met 45 procent gestegen ten opzichte van 366.000 in de voorgaande periode van zeven dagen en in twee weken tijd meer dan verdubbeld.

De laatste wekelijkse besmettingen zijn vijf keer hoger dan het totale aantal geregistreerd tussen 28 december en 4 januari. Afgelopen kalenderweek kreeg 56,1 procent van de 1,02 miljoen door de GGD geteste mensen een positieve diagnose. Het positieve tarief steeg tot 45,4 procent ten opzichte van een week eerder. Gemiddeld bleken de meeste monsters die in de afgelopen twee kalenderweken zijn getest gunstig te zijn voor besmetting met het coronavirus.

Nu meer dan 50 procent van de bevolking positief wordt getest, zijn de informatiesystemen van de GGD steeds populairder geworden. Tienduizenden besmettingen zijn te laat of nog niet geteld door het RIVM. De situatie verbeterde van een piek van 131.000 positieve resultaten naar 81.000 op dinsdag.

“Meer dan 1.019.496 mensen getest in GGD, 7% meer dan de vorige week. Dit is het hoogste aantal tests in een week sinds de uitbraak”, aldus het RIVM.

“Het hoogste aantal meldingen per 100.000 burgers wordt gevonden tussen de 13 en 17 jaar. Het aantal meldingen bij de 0 tot 12-jarigen en de 13 tot 17-jarigen is de afgelopen week enorm gestegen”, zegt de aldus het RIVM. . Dit is de eerste keer in vier weken dat 18-24-jarigen een hoge incidentie van individuele infecties hebben gehad. Er was een significante toename tussen de dertigers, veertigers en vijftigers.

READ  Alle nieuwe Nederlandse ID-kaarten met vingerafdrukken en QR-codes

“Het aantal positieve testen op het coronavirus onder 60-plussers is de afgelopen weken laag in vergelijking met andere leeftijden.”

Het basisreproductiegetal (R) was 1,20, wat de situatie is op 17 januari. Destijds stuurden 100 met het coronavirus besmette mensen het naar 120 mensen, en vervolgens gaven ze het aan nog eens 144 mensen. R-nummer geeft aan dat infecties blijven groeien tot bijna 1,00.

Het aantal ziekenhuisopnames is met respectievelijk minimaal 11% en 30% gestegen.

Intensive care monitoring Volgens cijfers van NICE neemt ook het aantal ziekenhuisopnames snel toe. Voorlopige rapporten geven aan dat in de afgelopen zeven dagen ten minste 1.056 mensen met de ziekte van Govt-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen, een cijfer dat zal stijgen wanneer de gegevens definitief zijn. Dit is 11 procent hoger dan het herziene aantal van 951 dat een week geleden was toegestaan, en 37 procent hoger dan de 770 patiënten die een week geleden werden opgenomen.

Afzonderlijke gegevens van de LCPS, een dienst voor patiëntenintegratie, hebben het aantal patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen met 30 procent verhoogd. In totaal zijn sinds afgelopen dinsdag 1.198 patiënten met de ziekte in het ziekenhuis opgenomen, tegen 919 een week eerder. Van dat totaal werden er 1.105 naar de reguliere zorgafdelingen gestuurd en 93 naar de intensive care-afdelingen. De week ervoor waren 852 mensen opgenomen in de reguliere zorg en waren er 93 op de IC geplaatst.

In de analyse van NICE werd ook gekeken naar de eerste reden waarom patiënten in het ziekenhuis werden opgenomen. De organisatie keek naar 616 opnames van Covid-19-patiënten en ontdekte dat een derde van de opnames om andere redenen was dan de ziekte van het coronavirus, en dat ongeveer 17 procent leed aan een onderliggende medische aandoening die de ziekte verergerde.

READ  TERUGHALEN: Nederlandse rode aardappelen met Dijon-mosterdsaus teruggeroepen vanwege niet-aangegeven allergenen

Het RIVM registreerde vorige week 66 sterfgevallen als gevolg van Govt-19, tegen 61 in de week ervoor. Het RIVM is niet verplicht om sterfgevallen te melden en dergelijke aankondigingen lopen vaak vertraging op.