juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Indiase teamcoach Gambhir wil ex-Nederlandse cricketspeler-Telangana Today het team versterken

De Indiase teamcoach Gambhir wil ex-Nederlandse cricketspeler-Telangana Today het team versterken

De voormalige cricketspeler werkte samen met Gambhir bij Kolkata Knight Riders, waar hij een bijdrage leverde als veldcoach van het team.

Bijgewerkt – 11 juli 2024, 12:06 uur

Gautham Gambhir met voormalig Nederlands cricketspeler Ryan ten Tosket. – Bestandsafbeelding

New Delhi: De nieuw aangestelde Indiase hoofdcoach Gautam Gambhir zou erop aandringen dat de voormalige Nederlandse cricketspeler Ryan ten Tosket wordt opgenomen in de technische staf van het team.

Ryan ten Doeschate werkte onlangs samen met Gambhir bij Kolkata Knight Riders, waar hij een bijdrage leverde als veldcoach van het team tijdens hun succesvolle campagne in 2024.


Naast zijn rol bij KKR bekleedt Ten Toskate een aantal functies binnen de dochterondernemingen van de franchise, waaronder de Caribbean Premier League, Major League Cricket en de ILT20.

Volgens een reportage in Cricbuzz wil Gambhir, die de vrije hand heeft gezocht bij het aansturen van het team, de 44-jarige Nederlander als een van zijn belangrijkste partners.

De uiteindelijke beslissing ligt echter bij de BCCI, die er onlangs voor heeft gekozen om alleen Indiase spelers in te huren voor coachingsrollen. Eerder suggereerden rapporten dat Abhishek Nair, voormalig Indiase allrounder en een integraal onderdeel van het KKR-achterkamerteam, waarschijnlijk bij Gambhir zal komen als assistent-coach.

Er gaan geruchten rond over de rol die Ryan ten Tosket zal spelen als hij wordt geselecteerd, maar de BCCI wil graag D Dileep uit de huidige technische staf van Rahul Dravid behouden als veldcoach, aldus het rapport.

READ  De Nederlander die gebeten werd door een slang in de badkamer wordt herbouwd