mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse spits Povato naar Monaco

De Nederlandse internationale spits Myron Podu heeft AZ Alkmaar verlaten voor een vijfjarig contract in Monaco, zo maakte de League 1-ploeg woensdag bekend.

De 20-jarige, die zijn eerste optreden voor Nederland scoorde in de Euro 2020-kwalificatiewedstrijd tegen Estland in november 2019, maakte zijn ERTV-debuut op 17-jarige leeftijd.

Deze zomer maakte hij drie doelpunten voor Nederland in de halve finales van het EK Onder-21 in Hongarije en Slovenië.

Op 88 professionele reizen voor AZ, waarvan 21 in Europese competities, heeft hij 38 goals en 18 assists – zes goals en zeven assists in Europa.

De Nederlander, die een contract heeft tot juni 2026, zei: “Ik weet dat jonge spelers zoals ik alles hebben om hier vooruitgang te boeken.

“Mijn doel is om mijn kwaliteiten zo snel mogelijk in het team te integreren.”

De transfersom is niet vrijgegeven, maar bronnen dicht bij de deal zeggen dat het zal worden gedaan in vijf termijnen van 17 miljoen euro (20,1 miljoen dollar).

Dit is de vierde rekruteringszomer in Monaco, in de voetsporen van de Braziliaan Jean Lucas en de Duitsers Ismail Jacobs en Alexander Nobel.

Monaco eindigde vorig seizoen als derde in de Ligue 1 en versloeg Slavia Brock dinsdag met 2-0 in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League in Tsjechië.

AFP

READ  Is Hypergrowth Stock Dutch Bros de volgende Starbucks?