juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse fotograaf legt eend vast die ondersteboven vliegt; Experts zeggen dat het ‘onthult’

De donkergrijsbruine booneend werd vliegend gefotografeerd in Arnhem, Nederland, door fotograaf Vincent Cornelison. De eend staat ondersteboven op de foto en draait zijn nek en hoofd naar zijn gebruikelijke positie. Volgens geloofwaardige bronnen is de eend in orde, maar het kan een gejammer zijn.

Cornelisen probeerde opnieuw te getuigen, maar kon niet

Cornelisen vertelde aan Newsround dat hij geschrokken was van wat hij zag en daarna geen eend terug zag keren. Sindsdien zegt hij dat hij twee keer per week uitgaat en heeft hij het nog niet gezien. Zelfs nu hij dit gedrag kent, ziet hij ze constant vliegen, maar hij heeft het ze nooit meer zien doen. Hij voegde eraan toe dat hij volledig verrast was en niet wist dat een eend zulke dingen kon doen. Eerst dacht hij dat het door de wind was ingestort. Experts speculeerden dat de vogel kantelde om te vertragen tijdens het vliegen.

Cornelisen voegde toe, een professor aan de Universiteit van Istanbul vertelde hem dat hij gelooft in de theorie van rotatie omdat rotatie kracht onder de vleugels veroorzaakt. Een ornitholoog in Nederland gelooft echter dat opscheppen over zijn mede-eenden een tactiek is. Het is echter onduidelijk of een van de interpretaties van Cornelissen juist is. Hij voegde eraan toe dat sommige mensen nog steeds geloven dat het een hoax is omdat het zo ongewoon is. Hierop zei hij dat hij zich niet hoefde te verantwoorden omdat het gedrag van het argument ongebruikelijk was, maar er zijn mensen die dit weten.

De foto is in maart uitgebracht

De foto werd in maart genomen en op sociale media geplaatst, maar is dankzij een fotowedstrijd in Cornelius’ thuisland Nederland nu voor de tweede keer viraal gegaan. Cornelison zei trots te zijn op de vele goede reacties en dat de foto bij veel mensen een glimlach op het gezicht toverde. Hij besloot met te zeggen dat hij blij was daar op een regenachtige en winderige maartdag in Arnhem te zijn.

READ  Nederland gaat vier nieuwe onderzeeĆ«rs bestellen bij Franse scheepsbouwer

Foto- @ b0unce1971 / Instagram