maart 28, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De dominante Nederlandse vrouwen zijn door naar de hockeyfinale

Nederland versloeg in 2016 de Olympische kampioenen van Rio de Janeiro voor de 5e keer met 5-1 in de finale van het Olympisch Dameshockey.

Oranje had voor aanvang van de halve finales al 21 goals gescoord, terwijl ze slechts twee van hun vorige wedstrijden in het toernooi moesten incasseren.

Ze namen de leiding toen Lauren Luring zijn tegenstander brak en zijn pass bereikte de 21-jarige aanvaller Felice Albers, die de bal door de benen van de Britse doelman Madeleine Hingin schoot.

Na twee keer op rij de eerste prijs op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 te hebben gewonnen, verdubbelde de Nederlander, die zilver won op de Spelen van 2016 in Rio, de voorsprong binnen een minuut met een krachtig schot van Marlos Keitels.

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd waren de doelpunten een klap voor de Britse kant, die niet veel deed tegen de Nederlandse gouden medaillewinnaars.

Groot-Brittannië versloeg het Nederlandse team door een penalty shootout in de finale van de Rio Games 2016 om de gouden medaille te winnen. In Tokio was de kloof tussen de twee partijen te groot voor Groot-Brittannië om over te steken.

Na een rustpauze bezorgden de goals van Maria Versur en Albers Nederland een 4-0 voorsprong.

Voordat Frederick Matla het voor Nederland kon doen, trok Groot-Brittannië een doelpunt terug toen Kissel Ansley een strafcorner intikte om de eindstand te regelen.

Nederland speelt vrijdag in de finale tegen Argentinië of India om brons tegen Groot-Brittannië.