mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse sigarettenprijs kan in 2040 oplopen tot 47 euro per pakje

In een poging om het aantal rokers in Nederland fors terug te dringen, onderzoeken de ministers de mogelijkheid om de prijs van een pakje sigaretten in 2040 te verhogen tot maar liefst 47 euro.

Rokers in Nederland kunnen te maken krijgen met aanzienlijk hogere prijzen

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Maarten van Ooijen, hoopt het aandeel van de Nederlandse bevolking dat rookt terug te brengen van zo’n 20 procent in 2022 naar slechts 7 procent in 2040 door de komende jaren fors te stijgen.

Berichten uit Den Haag bevestigen dat het kabinet van premier Mark Rutte ernaar streeft om de prijzen mogelijk de komende 17 jaar geleidelijk te verhogen, van het huidige tarief van ongeveer 8 euro per pak tot ergens tussen de 30 en 57 euro in 2040.

De plannen van Van Ooijen zijn slechts de laatste beleidswijzigingen die de Nederlandse overheid heeft doorgevoerd als onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, waarin verschillende gezondheids- en welzijnsdoelen voor Nederland voor de komende decennia zijn vastgelegd.

Nederlandse overheid werkt aan doelen Preventieakkoord

De afgelopen jaren zijn er verschillende maatregelen genomen om de algehele gezondheid van de Nederlandse bevolking te verbeteren, waaronder het rookvrij maken van alle treinstations in het hele land en het verkopen van alle sigaretten en shag in een neutraal bruine verpakking

In het regeerakkoord van het huidige kabinet Rutte is al rekening gehouden met een lichte prijsverhoging voor in Nederland verkochte sigaretten, van 8 euro naar 10 euro per pakje in 2025. Daarnaast mogen Nederlandse supermarkten vanaf 2024 niet meer alle sigaretten verkopen. sigaretten en tabaksproducten.

READ  H1 winstdaling van Nederlandse verzekeraar NN Group door impact stormschade

Het Nationaal Preventieakkoord streeft naar een rookvrije generatie in 2040 – dat wil zeggen dat er geen jongere meer zal roken – en dat het aantal rokers wordt teruggebracht tot slechts 5 procent van de bevolking.

Door op inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.