mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse regering verlengt oudejaarsavondlockdown

Bronnen hebben bekend gemaakt dat de Nederlandse regering heeft besloten de zogenaamde avonduitsluiting met Kerstmis te verlengen tot het nieuwe jaar, naar aanleiding van een corona-overleg in Den Haag op zondag.

Avondslot op Kerstmis

De laatste suggestie van het Outbreak Management Committee (OMT) is dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus gedurende de hele kerstperiode van kracht moeten blijven. Hoewel experts zeggen dat er geen drastische maatregelen nodig zijn, waren ze van mening dat om de verspreiding van Govt-19 in te dammen, de huidige regels voor huisgasten tijdens de feestdagen van kracht moeten zijn.

Tijdens een bijeenkomst in de ambtswoning van premier Mark Rudd op 12 december bespraken de ministers van het kabinet en gezondheidsexperts de komende persconferentie over het coronavirus en de plannen voor de feestdagen. Terwijl er verschillende opties op tafel lijken te liggen, maakt Route en minister van Volksgezondheid Hugo de Jong nieuwe informatie bekend over de verlenging van de huidige lock-out.

Volgende Corona-virus persconferentie op dinsdag

Een persconferentie is gepland op dinsdag 14 december, slechts enkele dagen voordat de huidige regels op 19 december worden verwijderd. De 25 Nederlandse burgemeesters in de Veiligheidsraad komen maandag bijeen om nationale beperkingen met een rechter te bespreken. Minister Ferd Grapperhaus.

Als de geruchten waar zijn, betekent dit dat de sluitingstijden tot 17.00 uur voor de voedings-, detailhandels- en culturele industrieën de hele maand december zullen zijn. Er is gesuggereerd dat sommige regels voor de kerstvakantie kunnen worden gewijzigd, maar bronnen zeggen dat de regel die een maximum van vier huisgasten per dag schetst, gedurende de feestperiode zal blijven gelden.

READ  Reisuitgaven van Nederlandse reizigers overtreffen pre-pandemische niveaus

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.