juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse reality-tv-show gefilmd in Palawan

Nederlandse reality-tv-show gefilmd in Palawan

MANILA, Filippijnen – De Nederlandse realityshow “Million Dollar Island”, die werd opgenomen in het noorden van Palawan, wordt vanaf 6 maart in Nederland uitgezonden.

Ongeveer 100 Nederlandse mannen en vrouwen deden mee aan de twee maanden durende reality-tv-show. De winnaar krijgt een miljoen euro.

“Dit hooggewaardeerde programma is een nieuwe kans voor onze Nederlandse vrienden om de Filippijnen te ontdekken. We heten ze welkom in ons land. Genieten van de zon en het strand in ons tropische paradijs is een geweldige manier om de pandemische blues uit te bannen’, zegt de Filippijnse ambassadeur in Nederland J. Eduardo Malaya.

Voorafgaand aan de opnames afgelopen september brachten Geraldine Lamberta Smink van Monday Media Productions, die de show produceerde, en productieleider Gerard Bernard Oostveen een beleefdheidsbezoek aan Malaya.

“Overleven in de Filippijnse wildernis met minimale middelen draait niet alleen om Million Dollar Island. ‘Het grootste sociale experiment ooit’, zo noemen de programmamakers Talpa Concepts en Monday Media het’, luidt een artikel in Metro Nieuws.

Het aantal toeristen uit Nederland is tussen 2015 en 2019 met zo’n 10 procent gegroeid. In 2019 bezochten tot 41.313 Nederlandse toeristen de Filippijnen. Minstens 30 procent van de Nederlandse reizigers is een terugkerende bezoeker.

READ  Miljardair Alibaba-oprichter Jack Ma toert Nederlandse onderzoeksinstituten