maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse overheid verlaagt belasting op benzine en energie tijdelijk

Toen de Nederlandse regering plannen aankondigde om de belastingen op brandstof en energie te verlagen om de koopkracht van de mensen in Nederland een lichte impuls te geven, daalden de benzineprijzen vrijdag voor het eerst in weken weer licht.

Prijs benzine in Nederland daalt licht

De afgelopen drie weken hebben automobilisten in Nederland de benzineprijs dagelijks zien stijgen. Sommige tankstations rekenden deze week meer dan 2,50 euro voor een liter E10 (Euro95) benzine. Automobilisten zullen echter opgelucht zijn te horen dat de olieprijzen donderdag met ongeveer 15 procent zijn gedaald, wat een domino-effect had op de benzineprijs.

Volgens UnitedConsumers bedroeg de verkoopprijs van een liter E10 op vrijdag 11 maart 2.492 euro, tegen 2.502 euro op donderdag. Maar daar houdt het goede nieuws op, want de prijzen van zowel diesel als LPG zijn vrijdag blijven stijgen, respectievelijk 2.379 en 1.319 euro.

Paul van Selms van UnitedConsumers zei dat het hoogtepunt is bereikt – voorlopig. Stephan Mangnus van de Nederlandse brandstofleverancier Sakko vertelde NOS dat de lichte prijsdaling kan worden toegeschreven aan een gevoel van onzekerheid onder oliehandelaren als gevolg van verschillende sancties tegen Rusland na de invasie van Oekraïne door het land. “Er is de afgelopen dagen paniek op de markt”, legt Mangnus uit. “Er zijn partijen die ons bellen en ons vragen te garanderen dat we kunnen blijven leveren. Dat hebben we nog nooit meegemaakt.”

Nederlandse overheid hoopt koopkracht te vergroten

De prijzen dalen weliswaar, maar ze blijven buitengewoon hoog, en in combinatie met de stijgende prijzen in vrijwel alle bedrijfstakken staat de Nederlandse overheid onder toenemende druk om actie te ondernemen en de impact van inflatie te beperken.

READ  Zuid-Afrika ODI's afgelast vanwege regen, resterende Nederlandse tour twijfelachtig | Cricket Nieuws

Donderdag berichtten Nederlandse media dat het kabinet van plan was de accijnzen op brandstoffen tijdelijk te verlagen – met 17 cent per liter benzine en 11 cent per liter diesel – en het btw-tarief op energie te verlagen.

Ook de Haagse bronnen melden dat de energiesubsidie ​​voor huishoudens en gezinnen met een laag inkomen wordt verhoogd van 200 euro naar maximaal 800 euro om de snel stijgende energierekening tegen te gaan.

Door op inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.