juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse overheid verhoogt belastingvrije reiskostenvergoeding in 2023 en 2024

Na te zijn geconfronteerd met toenemende druk van het parlement en het publiek om de kosten van levensonderhoud in Nederland aan te pakken, heeft de Nederlandse regering besloten de belastingvrije reiskostenvergoeding te verhogen (reiskostenvergoeding) voor werknemers die met de auto naar hun werk rijden.

Belastingvrije reiskostenvergoeding vanaf 2024 naar 23 cent

Nu de oorlog in Oekraïne de energie- en brandstofprijzen over het hele continent opdrijft, hebben premier Mark Rutte en zijn kabinet verschillende maatregelen aangekondigd om de druk op bedrijven en gezinnen in Nederland te verlichten. Niet alleen gaan gemeenten een energiesubsidie ​​verdelen onder huishoudens, ook zijn de belastingtarieven op benzine en energie verlaagd.

Nu, als onderdeel van de onderhandelingen over het Voorjaarsmemorandum van de regering (voorjaarsnota), NOS meldt dat het kabinet in 2023 en 2024 200 miljoen euro per jaar opzij zet voor de nieuwe reiskostenvergoeding. In plaats van de huidige 19 cent per kilometer kunnen werknemers in 2023 waarschijnlijk tot 21 cent per reiskilometer aftrekken. In 2024 loopt dit naar verwachting op tot 23 cent.

Koopkracht in Nederland blijft dalen

Het is voor het eerst sinds 2006 dat de overheid overgaat tot verhoging van het heffingsvrij vermogen. De verandering zou pas in 2024 worden ingevoerd, maar de stijgende inflatie en de dalende koopkracht in Nederland hebben de overheid ertoe aangezet eerder in te grijpen.

Het staat bedrijven vrij om hun werknemers hogere vergoedingen aan te bieden, maar over het geld dat boven het nationale tarief wordt aangeboden, wordt belasting geheven. De definitieve details over de wijzigingen in de toeslag worden bekend gemaakt op Prinsjesdag in de herfst.

READ  Nederlandse Universiteit ontwikkelt tool om impact klimaatverandering te meten

Door op inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.