mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse media: Perez’s opzettelijke crash zorgde ervoor dat teamorder Verstappen afsnauwde

Er komen rapporten naar voren over de redenen voor de weigering van Max Verstappen om teamorders op te volgen tijdens de Braziliaanse GP, vermoedelijk terug te koppelen aan de Grand Prix van Monaco.

Tijdens de race in Brazilië weigerde de Red Bull-coureur een teamorder om de vijfde plaats te overhandigen aan teamgenoot Sergio Perez.

Het was de bedoeling van Red Bull dat Perez meer punten zou behalen in een poging om P2 voor Charles Leclerc van Ferrari in het rijderskampioenschap veilig te stellen.

Verstappen’s reactie op het radiobericht bevatte een opmerking van “Ik gaf mijn redenen”, wat wees op een historische reden voor de weigering van de teamorder.

Journalisten in Nederlandse media, Tom Coronel (ViaPlay) en Erik van Haren (journalist voor De Telegraaf) beweren dat het incident in kwestie de kwalificatiesessie was voor de Grand Prix van Monaco dit seizoen.

Tijdens de kwalificatie voor Monaco spinde Perez in het derde en laatste deel van de kwalificatie, wat late rode vlaggen opleverde, waardoor de kwalificatie in feite vroegtijdig werd beëindigd.

Deze rode vlag ontnam alle coureurs de kans om zich te verbeteren, waarbij de Nederlander op de vierde plaats startte, achter Perez die als derde startte, op de startopstelling van Monaco.

Perez won vervolgens de Grand Prix van Monaco en gaf zijn ambities voor het kampioenschap in het begin van het seizoen een boost.

READ  Reeks explosies, schade aan huizen in vijf Nederlandse steden