april 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse mannen vierde op circuit Dubuque

PELLA — Het mannenatletiekteam van Central College miste een aantal van zijn belangrijkste punten scorende atleten en werd vierde op de Spartan Invitational Saturday.

De Universiteit van Dubuque won de thuisinvitatie met 232 punten. Central stond achter met 49 punten terwijl het de meeste van zijn veldgebeurtenissen miste.

“We hadden veel mensen uit vanwege ziekte of omdat ze de afgelopen dagen meededen aan het multi-event”, zegt coach Brandon Sturman gezegd. “We hadden geen deelname aan de meeste veldevenementen of de horden. Het laat zien dat we nog steeds enige diepgang hebben, zelfs zonder die atleten en hun evenementen.”

Op het spoor, Adam Sylvia (senior, Rochester, Massachusetts, Old Rochester HS) had de enige individuele titel van Central door de run van 3.000 meter te winnen, met een kloksnelheid van 8 minuten en 43,19 seconden.

“Het was een fenomenale race van Adam”, zei Sturman. “Hij is een leider geweest als een upperclassmen. We zijn enthousiast over waar hij nu staat.”

Bij andere evenementen op afstand Cutler Owens (vijfde jaar, Runnells, Southeast Polk HS) werd derde in de mijl (4: 31.66) en Kaleb Zilver (senior, Conrad, BCLUW HS) werd vierde (4:35.03).

“De hele afstandsgroep deed het heel goed en had veel PR’s”, zei Sturman.

Theo Baldus (vijfde jaar, St. Ansgar) was Central’s hoogst scorende veldgebeurtenisatleet en verbeterde zijn beste seizoensscore tot 54 voet, 11,5 inch op een derde plaats. Hij is tot nr. 40 in Divisie III tijdens het evenement.

“Naar de nationale kampioenschappen gaan is zeker een doel voor hem”, zei Sturman. “Hij blijft gewoon hard werken en kruipt langzaam naar dat doel toe. Hij heeft maar één worp nodig.”

READ  Is er iets om over te praten? Deze Nederlandse hackers moet je ze vertellen

Central’s enige andere individuele prestatie in de top vijf was Brian Hart (tweedejaars, Norwalk) vijfde worden op de 200 meter sprint (23,51 seconden).

Central reist af naar de Wartburg Select meeting aanstaande vrijdag en zaterdag in Waverly.