mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

BP biedt op twee Nederlandse offshore windparken

Een 3D-geprinte windmolen is te zien voor het weergegeven BP (British Petroleum)-logo op deze afbeelding, 11 augustus 2021. REUTERS / Dado Ruvic / Illustratie / Bestanden

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

12 mei (Reuters) – Oliegigant BP (BP.L) heeft biedingen ingediend voor de ontwikkeling van twee offshore windenergie-leaseovereenkomsten in Nederland, zo zei het donderdag, terwijl het bedrijf zijn focus op hernieuwbare energie vergroot.

BP heeft een bod uitgebracht op de aanbesteding van twee windparken in de zone Hollandse Kust (West), 53 kilometer uit de westkust van Nederland met een potentieel vermogen van 1,4 gigawatt.

Het bedrijf zei dat het 2 miljard euro ($ 2,1 miljard) zou investeren in meer schone energieprojecten in Nederland als het succesvol is in de biedingen, waaronder een toezegging om 75 miljoen euro te besteden aan ecologische monitoring in de Noordzee.

BP streeft ernaar om 50.000 ton groene waterstof per jaar te produceren uit de windparken, om te voldoen aan de vraag naar de Rotterdamse raffinaderij en om de productie van duurzame vliegtuigbrandstof van 10.000 vaten per dag te ondersteunen, samen met het ontwikkelen van oplaadstations voor elektrische voertuigen.

($ 1 = 0,9526 euro)

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Sachin Ravikumar in Bengaluru; bewerking door Uttaresh.V

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

READ  Ontwikkelingsplannen voor tandwielolie voor windturbines 2022 - Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, AMSOIL, BP, - Indian Defence News