april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse loting damesvoetbalwedstrijd in Nederland

HOLLAND, MICHIGAN — Voor de tweede keer ooit naar Michigan en de eerste keer naar Nederland, heeft het Central College-damesvoetbalteam maandagmiddag 1-1 gelijkgespeeld met Hope College (Mich.).

Central (1-1-1) verzekerde zich van het gelijkspel tegen Hope (1-0-1), een programma dat sinds 2003 zeven Michigan Intercollegiate Athletic Association-titels heeft gewonnen en sinds 2014 vijf NCAA Division III play-offs heeft gespeeld.

“Het was een geweldige wedstrijd”, zei de coach Mike Kobylinski gezegd. “Ze versloegen ons in een paar statistische categorieën, maar we gaan voor de loting.”

Na een doelpunt van Hope in de 18e minuut maakte Central de wedstrijd gelijk na een Abby Frey (junior, middenvelder, Mesa, Ariz., Desert Ridge HS) hoekschop. De middenvelder werd aanvankelijk met het doel gecreëerd, maar mogelijk was er sprake van een doorbuiging door een andere Nederlander.

“Het was een prachtig decorstuk”, zei Kobylinski. “Niet veel mensen kunnen doen wat zij deed met die dienst.”

Sheila Horstmann (senior, keeper, West Des Moines, Valley HS) behield het gelijkspel met 11 saves, waarvan zeven in de tweede helft.

“Ik ben zo blij voor haar”, zei Kobylinski. “Het is het bewijs dat doorzettingsvermogen en hard werken uiteindelijk werken.. Ze speelde fantastisch vandaag.”

Voor het eerst in haar studentencarrière in haar thuisstaat spelen, Alyssa Knuth (senior, verdediger, Benton Harbor, Michigan, St. Joseph HS) verankerde de achterlijn voor Horstmann

“Ze speelde fantastisch goed”, zei Kobylinski. “Wat een reünie voor haar om zo te spelen in haar thuisstaat.”

READ  Nederlandse gelijkspel Knights in mistige, natte voetbalwedstrijd heren

De volgende wedstrijd van Central is terug in Pella, waar St. Catherine University (Minn.) op 10 september om 16.00 uur