juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse importeur Sophie Groen aan kop bij Beavers

feb. 19 — BEMIDJI – Sophie Groen komt niet uit de buurt.

Verre van, eigenlijk. De tweedejaars dames tennis van Bemidji State komt uit Uigeest, Nederland. Dus hoe is ze in hemelsnaam in het noorden van Minnesota terechtgekomen? Haar redenering was vergelijkbaar met die van veel afgestudeerden van de middelbare school in de Verenigde Staten.

“Na de middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde doen”, zegt Groen. “En veel van mijn vrienden met wie ik tennis speelde, ze gingen allemaal naar het buitenland om universiteitstennis te spelen. En daarom dacht ik: oké, laten we het gewoon eens proberen.'”

Ze heeft het vrijdag zeker goed uitgeprobeerd in het Gillett Wellness Center. Een set lager op nr. 1 honkslagen tegen Rachel Kelly uit Winona State, Groen vocht terug om twee sets op rij te winnen en de wedstrijd te claimen met 3-6, 6-2, 6-4.

Maar de Beavers waren vrijdag niet in staat de eindzege te behalen en vielen met 5-2 voor de Warriors.

BSU-hoofdcoach Kyle Fodness was niet alleen onder de indruk van Groen’s talent en temperament, maar ook van hoe goed ze in het team past ondanks haar onbekende omgeving.

“Je weet nooit met een speler, of ze nu uit Bagley of uit Nederland komen, hoe ze echt zullen zijn als onderdeel van een team totdat ze op de campus zijn”, zei Fodness. “En vanaf het eerste moment dat ze hier is, heeft ze elke voet goed gezet. Ze is echt een geweldige leider. Ze is een hele goede teamgenoot. Ze is zeer coachbaar en een geweldige concurrent.”

READ  Drijvende Nederlandse koeienboerderij wil klimaatimpact beheersen

De wedstrijd van Groen op vrijdag was daar een voorbeeld van, want ze moest zich herstellen van een forse achterstand zonder van slag te raken.

“Ze behandelde die wedstrijd alsof ze 15 jaar op de professionele tour was”, zei Fodness. “Ze was gewoon heel kalm. Ze wist wat ze moest doen. Ze wist wanneer ze het niet deed. Ze wist wanneer ze het was. Ze wist dat ze terug zou komen en het uiteindelijk zou winnen. Het was erg kalm en vakkundig .. “

Groen had weinig andere keus dan haar tijd in Bemidji praktisch aan te pakken. Ze had slechts beperkte ervaring met Engels voorafgaand aan haar trektocht naar Minnesota en moest standvastig blijven door een aantal uitdagingen en nieuwe ervaringen.

“Het is een beetje hetzelfde (academisch)”, zei Groen. “Maar de taalbarrière is zeker moeilijk. Maar ik werk me er doorheen. Op de middelbare school hebben we twee jaar Engels gehad. Dus de rest stond er eigenlijk alleen voor.”

Ze heeft het echter niet helemaal alleen gedaan en dankt Fodness voor het vergemakkelijken van haar overgang naar de Verenigde Staten.

“Kyle was absoluut een grote factor (in) mijn beslissing om hierheen te gaan”, zei Groen. Ik heb ook met (senior Laney Rutkowski) gesproken voordat ik hier kwam, dus dat hielp ook wel.”

En nu is ze een volwaardig lid van het team. Ze kreeg vrijdag gezelschap van nr. 2 singles Shaelyn Johnson (2-6, 6-4, 6-0) en de nr. 3 dubbelpaar Isabela Nelson en Lexi Leitner (6-2).

Door het verlies zakten de Bevers dit seizoen naar 3-4 als team en naar 1-4 in de NSIC. Ze zijn terug in de Gillett op zaterdag 15 februari om 15.30 uur. 19, voor een doubleheader tegen Upper Iowa en Minnesota Crookston.

READ  Cocaporas Def. Nederland, Australië Herenhockey, einde, score, kwartfinale