juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse honkbaloverwinning verpest door grote Wartburg-inning

PELLA – Een 11-run zevende inning van Wartburg College kostte het honkbalteam van Central College zaterdagmiddag een kans op de overwinning in game twee van een doubleheader, die met 18-9 viel.

Central (9-9, 0-8 American Rivers Conference) verloor de eerste wedstrijd met 17-2 in zeven innings. Het tweede duel werd na acht innings gestaakt vanwege duisternis.

Oranje brak door voor vier runs in de zesde inning van game twee om een ​​9-6 voorsprong te nemen. De Knights antwoordden terug met 11 van hun eigen om een ​​voorsprong van 17-9 te nemen. Central kwam tot een rally na een 6-0 achterstand in de derde inning.

“Ik vond het erg leuk hoe hij terugvocht”, coach Casey Klunder zei. “Ik had van begin tot eind het gevoel dat we echt probeerden om goede slagbeurten aan elkaar te rijgen. Wartburg kan echt slaan en wat ze vandaag goed deden, was geraakt worden met lopers in scoringspositie.”

eerste honkman Declan O’Hare (junior, Los Angeles, Californië, John Marshall HS) had vier hits terwijl linker velder Ian Boline (senior, Albunett), en tweede honkman Lucas Farren (senior, Yorkville, Illinois) hadden elk drie hits in game twee. Rechtervelder Colton De Rocher (tweedejaars, Sioux City, East HS), sloeg een paar homeruns en reed in vier runs.

“We hebben vandaag zoveel geraakt dan vorige week tegen Buena Vista of Loras”, zei Klunder. “We hebben Wartburg dit weekend in twee van de drie wedstrijden verslagen, dus het voelt alsof er iets offensiefs samenkomt.

READ  Dutch Bros Stock (BROS): Waarom ik de Dip niet koop

Zes Nederlandse werpers waren in gebruik in game twee, Caleb Evans (junior, Davenport, Centraal HS) leed de nederlaag na drie slagmensen tegenover zich te hebben gesteld in de zevende, twee vrije lopen weg te geven en een honkslag toe te staan.

In totaal gooiden 11 centrale werpers samen 20 vrije lopen in 15 innings.

“Het wordt heel moeilijk om een ​​programma als Wartburg te verslaan als je 20 slagmensen vier wijd geeft in een doubleheader”, zei Klunder. “Al onze werpers hebben flitsen getoond, maar we zijn niet constant genoeg. Uiteindelijk zullen negen runs genoeg moeten zijn om te winnen.”

Linkervelder Kyler Watson (eerstejaars, Huxley, Ballard HS) en derde honkman Quinn Miller (senior, Cedar Rapids, Xavier HS) hadden elk een paar hits in de eerste game. Watson voegde de enige RBI van het team toe. O’Hare nam het pitchingverlies in game één en stond drie verdiende punten toe en vijf punten in totaal in 5,0 innings. Hij gooide drie slag en drie vier wijd.

Central maakt zijn eerste echte roadtrip van de lente voor een wedstrijd om 18.00 uur op het Loras College dinsdag.