april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse gezinnen kunnen gemiddeld 538 euro per jaar besparen

Amsterdam, 9 juni 2021 – Aanstaande zaterdag is het Wereld Milieu Dag, georganiseerd door de Verenigde Naties (VN) met als doel het bewustzijn te vergroten over het belang van het milieu en wat we kunnen doen om het te beschermen. In dit kader deed voedselboxenleverancier Halofresh onderzoek naar voedselverspilling in Nederlandse huizen. Voedselverspilling is door de VN gedefinieerd als een wereldwijde uitdaging als onderdeel van de Sustainable Development Goals voor 2030.

Bijna alle Nederlanders (94%) vinden dat ze te maken moeten krijgen met voedselverspilling, terwijl 84% huishoudelijke voedselverspilling wil verminderen*, uit onderzoek blijkt dat er veel meer is. Een huishoudmaaltijd kost gemiddeld 35 10,35 per week, dat is maar liefst 8 538 per jaar**.

De belangrijkste reden voor overmatig denken

De belangrijkste reden (36%) van het Nederlandse huishoudelijk afval voor hun voedselverspilling is het te veel kopen van een bepaald artikel*. Overschot heb je meestal niet bij de lunchbox. Zo verspil je gemiddeld 21% minder bij het koken met een lunchbox*.

Halofresh is als partner actief betrokken bij de Stichting Together Against Food Waste om voedselverspilling tegen te gaan. Victor Smits, Head of Sustainability bij Halofresh, legt uit: “We kopen de meeste van onze producten wekelijks bij onze leveranciers, pas als alle dozen door onze klanten zijn besteld. Zo bestellen we alleen wat we echt nodig hebben, niet minder. Blijft er iets over? Daarna gaat het rechtstreeks naar de voedselbank. Daarnaast krijgt u als klant de juiste hoeveelheid ingrediënten om uw maaltijd te bereiden. Zo belandt de rest niet in de prullenbak.

READ  Afghaanse families hebben een rechtszaak verloren om hen te dwingen Kabul . te verlaten

een

Doin Timmermans, directeur anti-voedselverspilling, voegt er samen aan toe: “Slim winkelen, recepten op maat en goede voedselopslag helpen om voedselverspilling in huis te verminderen. Elke dop wordt geteld stukjes overtollig fruit. We zijn verheugd om ook HaloFresh aan te kondigen. Zo maken we Nederland steeds meer afvalvrij.

Zelf voedselverspilling voorkomen?

Veilig dan sorry, vooral voedselverspilling. In www.hellofresh.nl/maaltijdbox/samentegenvoedselverspilling U vindt eenvoudige tips voor kleine veranderingen met grote verandering!

Over onderzoek

* Representatief onderzoek uitgevoerd door Census White voor Halofresh in maart 2020 onder 1.011 respondenten die in Nederland wonen.

** Census White’s representatieve enquête voor Halofresh in september 2020, onder 1.000 respondenten die in Nederland wonen.

Over Halofresh

Halofresh SE is ’s werelds grootste aanbieder van lunchpakketten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Australië, Oostenrijk, Zwitserland, Canada, Nieuw-Zeeland, Zweden, Frankrijk en Denemarken. Als Halofresh

Samen tegen voedselverspilling

De Stichting Anti-Food Waste is een bundeling van de krachten van bedrijven en publieke organisaties om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken: Nederland een van de eerste landen ter wereld maken die de voedselverspilling in 2030 halveren. We zijn een pionier en een wereldwijd voorbeeld in het behalen van Sustainable Development Goal 12.3. Samen maken we Nederland afvalvrij.