juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse teeltfabriek staat ter beschikking van de Canadese boer

De Nederlandse teeltfabriek staat ter beschikking van de Canadese boer

Van zaaien tot ontkiemen, vermeerderen, oogsten en oogsten, alles is geautomatiseerd op meerdere verticale boerderijen achter elkaar. Het ziet eruit als een fabriek, tot op zekere hoogte, dat is AVF + fabriek.

Het Nederlandse bedrijf Ortechno ontwikkelt momenteel een soortgelijke teeltplant voor Canadese spinazietelers. Een modulaire teeltfabriek. Dit is belangrijk omdat het voor de fokker niet zijn laatste verlenging zal zijn. “Zonder de productie te stoppen, kunnen we in de toekomst extra AVF+ compacte klimaatcellen en dubbele en driedubbele productie combineren in één automatiseringssysteem”, zegt Maxim van Geezl, van De Lear.


Ontwerp AVF+ fabriek met meerdere klimaatcellen

Ruimte
Een Canadese boer vroeg aan Ortechno dat de vraag naar lokaal geteelde sla in het gebied sterk is gestegen en dat de aanvoer moeilijk blijft. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, was extra productiecapaciteit nodig. Ook was er de wens om het teeltproces efficiënter te maken.

De boer heeft al ruimte; Het gebouw beschikt over drie automatische AVF+ compacte klimaatcellen, elk verdeeld over acht lagen van 768 vierkante meter. In totaal komt er van zaai tot oogst 2.300 vierkante meter volautomatisch kweekoppervlak. Later kan het nog verder worden uitgebreid, zegt Maxim. “De AVF+ Compact heeft in feite een reeks modellen en maten, die het samen gemakkelijk maken om een ​​volledig geautomatiseerde AVF+-fabriek van meer dan 20.000 vierkante meter te bouwen.”

Vier soorten
Op de extra verticale boerderij, die in januari 2022 in productie gaat, is de boer van plan om vier soorten groen te telen. Dit zijn rode en groene eikenbladsla en twee soorten salanova sla. “In ons onderzoekscentrum hebben we al uitgebreid onderzoek gedaan en hebben we allerlei ervaringen”, zegt Maxim. “Dat is een van de redenen waarom ze voor ons hebben gekozen.”

READ  Shell gaat in beroep tegen Nederlandse uitspraak over vermindering CO2-uitstoot - Gids voor Expats Nederland

Groeien in fasen
Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, zal de cultivator werken met twee opkweekfasen. Tijdens de eerste kweekfase moeten jonge planten worden gekweekt met een zeer hoge dichtheid en het meest effectief gebruik maken van het beschikbare groeioppervlak, klimaat en licht. De planten worden vervolgens vermeerderd en verplaatst naar een andere laag op de vertical farm in de tweede opkweekfase. “Na de tweede opkweekfase worden de planten automatisch naar de eindafstand verplaatst. In dit geval 48 koppen per vierkante meter, wat varieert afhankelijk van het gewas”, vertelt Maxim. “Na de veredeling gaan de planten een paar dagen in de teelt en worden daarna direct van de vertical farm naar de oogstmachine getransporteerd.”

Continue oogst
Net zoals het in meerdere fasen in aparte lagen telen, zo is ook het briljante hier in de Lear ontwikkeld. De oogstmachine snijdt de koppen af ​​en voert ze vervolgens via transportbanden naar een nestring. Bij het vullen van de kisten wegen we ze op een speciale manier zodat er een minimale stoptijd is tussen de kisten en de boer kan blijven oogsten. “

Zelfs bij het wisselen tussen categorieën. “De rooier weet via de software wat voor gewas er gemaaid wordt. Op basis van deze informatie kan de machine de hoogte en snijsnelheid van het snijblad aanpassen.”


AVF + Junior Voorgerecht Recept Salonova Sla in Artechno Crosystems

Beginnen
Voor de teelt heeft agronoom Rick Vansky uit Artechno al een startrecept voor de boer ontwikkeld. Dit omvat het aanpassen van het klimaat en de verlichting om goed te werken voor alle typen. In dit geval gaan de vier soorten goed samen. Ook wordt een toelichting gegeven op het verwachte rendement. In eerste instantie in Fase 1, zo’n 75 ton sla per jaar, in Fase 2 zal de productie toenemen tot 222 ton (of meer, de boer denkt erover na).

READ  2023: Nederlandse functionaris beveelt strengere straffen aan voor electorale overtreders

Maxim: “In de eerste weken van januari geven we vijftien weken initiële ondersteuning en begeleiding hoe we het beste kunnen groeien met onze organisatie.

Voor meer informatie:
Maxim van Geezl
Arttechno
[email protected]
[email protected]
www.artechno.nl