april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse COVID-19-cijfers zien significante daling – EURACTIV.com

Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met COVID-19 in Nederland is voor het eerst sinds november gedaald tot onder de 10.000, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerd nieuw rapport.

Volgens de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, 66.788 mensen testten positief sinds 4 april – een daling van 48% vergeleken met de vorige week toen 129.188 mensen positief testten. Het is ook voor het eerst sinds 2 november dat een rapport van het instituut in zeven dagen minder dan 70.000 positieve gevallen laat zien.

Vergeleken met vorige week meldt NL Times dat alleen 110.655 testen of de helft minder, werden deze week toegediend, terwijl ziekenhuizen tussen de 20% en 30% minder patiënten opnamen dan de week ervoor.

Ondertussen hebben Nederlanders de COVID-19-regels zoals het opheffen van het verplichte masker en telewerken langzaam versoepeld. Wetgevers hebben onlangs echter voorgesteld om de Covid-pass een wettelijke vereiste te maken om werkgevers te laten zien bij het betreden van de werkplek, hoewel de ChristenUnie-partij aandrong om het te schrappen.

“Het is iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn en ik zie het niet zomaar terugkomen”, zegt minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. “Maar ik kan niet uitsluiten dat het nog steeds kan worden gebruikt om de samenleving zo open mogelijk te houden”, voegde de minister eraan toe.

READ  De eeuwenoude Nederlandse zeilboot in het centrum van Londen wordt verkocht voor 8 278.000