april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jordan verwerpt uitspraken van Dutch

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Expats heeft donderdag een verklaring van de Nederlandse ambassadeur in Amman afgewezen, nadat de staatssecretaris voor Mediazaken hem had ontvangen voor een beleefdheidsbezoek.

De directeur van de Europese afdeling deelde de ambassadeur mee dat het ministerie verrast was door de bemoeienis van de ambassadeur met de aanvraag van een radiovergunning voor een persoon die noch Jordaans noch Nederlands is, die al werd behandeld in overeenstemming met de Jordaanse wet- en regelgeving. Hij zei ook dat het onbegrijpelijk is dat een ambassadeur die een bevriend land vertegenwoordigt, zich bemoeit met een zaak die wordt beheerst door wet- en regelgeving.

De directeur van de Europese afdeling vertelde de Nederlandse ambassadeur ook dat Jordaniƫ altijd open staat voor een eerlijke dialoog met betrekking tot alle kwesties met alle partnerlanden en bevriende landen via diplomatieke kanalen en directe contacten en in overeenstemming met diplomatieke normen, maar het accepteert geen inmenging in zijn interne aangelegenheden.

Hij benadrukte dat Jordaniƫ en Nederland een sterke en historische vriendschap en partnerschap hebben, gebaseerd op wederzijds respect, samenwerking en directe dialoog, en benadrukte de bereidheid om deze relatie op verschillende gebieden te ontwikkelen.

READ  In de Nederlandse havencrash 2019 minimaliseert het eindrapport de impact op de besluitvorming