juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Convent Capital investeert in Nederlandse voeradditievenmaker

De investering van Convent Capital brengt ons ‘smart money’ en cruciale sectorexpertise. Dit stelt AHC, met activiteiten in 20 landen, in staat om wereldwijd in een versneld tempo te groeien, ”Zei Martijn Adorf, CEO van de fabrikant van voeradditieven, die vloeibare, fytogene voeradditieven voor de dierlijke productie produceert, gericht op het verminderen van het antibioticagebruik in die sectoren en het stimuleren van FCR.

De producten van AHC zijn met name gericht op de vleeskuikensector, maar worden ook verkocht op de markten voor legkippen, kalkoenen, varkens en herkauwers.

Het duurzaamheidsprofiel van het voeradditievenbedrijf, de antibioticareductiemogelijkheden van zijn portfolio en het plantaardige karakter van zijn producten spraken de investeerders aan, zei Bor Boer, directeur van het Agri Food Growth Fund van Convent Capital.

“AHC vertegenwoordigt de eerste investering van het fonds en in de sector. We evalueren een aantal andere bedrijven met potentiële toepassingen in de diervoederindustrie,“Hij vertelde deze publicatie.

groeikapitaal

Convent zei dat zijn nieuwe fonds zich richt op groeikapitaal, de investeringsfase die onmiddellijk volgt op durfkapitaal. Het is opgericht om tot € 20 miljoen financiële steun te verlenen aan innovatieve en duurzame landbouwbedrijven in de OESO-regio.

“We zijn op zoek naar gevestigde bedrijven die groeikapitaal nodig hebben om hun bedrijf op te schalen (organisch of door buy-and-build) en naast het kapitaal zullen ze gebruikmaken van Convent’s investeerderservaring, aandeelhouder en ons wereldwijde AgriFood-netwerk”,Vervolg Boer.

De in Amsterdam gevestigde investeerders hebben meer dan € 50 miljoen (US $ 54 miljoen) aan kapitaal opgehaald uit hun investeerdersnetwerk voor het nieuwe financieringsvehikel en ze zullen nog meer kapitaal van institutionele beleggers verwerven om het fonds de komende maanden te laten groeien tot € 150 miljoen.

READ  Nederlandse politie onderzoekt misbruikklachten bij talentenjacht