juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond gaat anti-homozang niet onder de loep nemen

Nederlandse voetbal officials knijpen een oogje dicht voor anti-homo gezangen die werden gehoord tijdens de recente wedstrijd van Nederland tegen Duitsland.

Op meerdere punten tijdens de vriendschappelijke wedstrijd wordt gechant “Alle Duitsers zijn homo!” uit de menigte te horen komen. Op 29 maart stonden Nederland en Duitsland met 1-1 gelijk.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) stelt dat clubs fans kunnen vertellen om te stoppen met denigrerende gezangen via de stadionluidspreker, of dat scheidsrechters ervoor kunnen kiezen om de wedstrijd te pauzeren. Geen van beide is in dit geval gebeurd.

De KNVB zegt dat de gezangen te zeldzaam waren om een ​​officiële reactie te rechtvaardigen, volgens de NL Timeseen Engelse nieuwsbron uit Nederland.

“In dit geval hebben de stewards ervoor gezorgd dat de gezangen van korte duur waren”, aldus een KNVB-woordvoerder. “Dan hoef je niet door naar de volgende stap van het protocol, waarbij de stadionspreker mensen vraagt ​​te stoppen. Het is de vraag of een dergelijke aankondiging het gewenste effect zal hebben op een moment dat de gezangen aan het wegsterven waren.”

Aangezien Outsports niet bij de wedstrijd was, is het onmogelijk om te zeggen of de bewering van de KNVB dat de gezangen slechts een vluchtig voorbeeld zijn van wangedrag van fans, klopt. Maar we hebben gezien hoe schadelijk het is als voetbalorganisaties zich niet hard opstellen tegen anti-homo gezangen.

Jarenlang scandeerden Mexicaanse voetbalfans de homofobe smet ‘puto’ straffeloos, en nu kunnen ze niet meer stoppen. Zelfs de dreiging om voor vijf jaar uit stadions te worden geweerd, heeft de waanzin niet ingeperkt.

READ  Nederlandse koning verwelkomt verontschuldiging regering voor slavernij – DW – 25/12/2022

Vorige maand scandeerden Mexicaanse fans ‘puto’ tegen het einde van een WK-kwalificatiewedstrijd.

Nederlandse voetbalfans scanderen “Alle Duitsers zijn homo!” zou vandaag als een geïsoleerd incident kunnen worden beschouwd. Maar zoals we weten, kan homofobie zich snel verspreiden als er niets aan wordt gedaan.