april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse coach geeft toe dat Leeds United-jongeren ‘voorsprong’ zijn na selectie U21

Spelers van Leeds United zijn de afgelopen week vertrokken naar verschillende bestemmingen.

Het selecte aantal Leeds United U23’s overbrugt momenteel de kloof tussen de eerste oproepen van verschillende leeftijden en de jeugdorganisatie van het eerste team in Thorpe Arch.

Charlie Cresswell versloeg de Three Lions’ Understoodies Tsjechië met 3-1 op Turf Moore in het eerste Engeland U21-optreden.

Zomeraanwinst Leo Helde deed het in Noorwegen U21 met doelman Christopher Glaessen.

Criscencio Summerville speelde tweemaal voor Jong Oranje – het Nederlands U21-team – en maakte zijn debuut voor die leeftijden in de overwinning op Bulgarije voordat hij aan de volgende wedstrijd tegen Gibraltar begon.

Criscencio Summerville of Holland U21

De Nederlandse UEFA-minnows wonnen met 7-0 en begonnen de score op Summerville.

Na de wedstrijd sprak de Nederlandse U21-hoofdcoach Erwin van de Louie over het beslissende succes van zijn team en de nieuwe gezichten in zijn team.

“In de eerste helft speelden we niet snel. De enige manier om zo’n team te vernietigen. We kozen ervoor om te beginnen met drie spitsen, Brian Proby, Joshua Jerzy en Criscencio Summerville. Daaronder stonden twee tienen. Het is noodzakelijk om hun blok met vijf bewakers te vernietigen. Het ging in de tweede helft veel beter dan in de eerste”, zei hij Internationaal voetbal.

Hoewel Van de Louie ontevreden leek over de prestatie van zijn ploeg in de eerste helft, sprak hij enige waardering uit voor de nieuwe spelers in zijn ploeg, waaronder Summerville.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op de eerste maanden bij deze groep.” Zei de hoofdcoach. “Je ziet dat veel spelers goed groeien en we worden sterker. Deze keer hadden we drie nieuwe jongens: Wouter Burger, Crysensio Summerville en Micky van de Ven. Ze maakten een goede indruk op mij.”

READ  Een gijzelingsdrama speelt zich af in een Nederlandse stad waar een verdachte wordt gearresteerd

“Het viel ons toen gewoon op [of the qualifying cycle] Worden op de rand geplaatst.”

Van de Louie’s break-up-concept is erg interessant en geeft inzicht in de gedachte achter zijn teamselectie.

Als de vleugelspeler van Leeds United voldoende onder de indruk is, mag je verwachten dat hij vaak begint met de geluiden van de opmerkingen van zijn manager.

Momenteel heeft Summerville twee U21-cabines. Nederland staat momenteel bovenaan in de kwalificatiegroep voor het EK U21 in 2023 in Roemenië en Georgië.

Beoordelingen van U23-spelers