juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse christen-democraten dagen Eerste Kamer Europees Parlement uit

Foto: Richard Stevenson via Wikimedia Commons

Europees Parlementslid Esther de Lange heeft zijn kandidatuur formeel aangekondigd voor het voorzitterschap van het Europees Parlement.

De Lange, 46, is sinds 2007 lid van het Europees Parlement van het CDA en is momenteel voorzitter van de Europese christendemocraten van de EVP.

‘Europa staat op een kruispunt. Een sterk parlement kan een sleutelrol spelen bij het bepalen waar we naartoe gaan. Daarom heb ik officieel mijn kandidatuur ingediend EPP Kandidaat voor de Commissie voor het voorzitterschap van het Europees Parlement’, zei hij op Twitter.

Insiders zeggen dat hij een goede kans maakt, meldt de NOS. De Lange heeft al een sterke positie bij de EVP en het is bekend dat veel Europarlementariërs een vrouw aan het werk willen zien.

Woensdag maakt de EVP bekend wie zij voor de rol nomineert en in januari stemt het parlement. De huidige leider, de Italiaan David Sasoli, heeft gezegd dat hij door wil gaan als president.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben wij onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.

READ  Dutch New Narrative Lab (DNNL) werkt samen met de VU Amsterdam om ondervertegenwoordigde ondernemers te promoten: lees meer