juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geweld barst los in Brussel; Nederlandse politie arresteert ruim 30 | Wereldnieuws

De politie in oproeruitrusting bestormde zondag een betoging in Brussel en verwijderde honderden demonstranten per vrachtwagen.

De mars begon vreedzaam, maar de politie liet later waterkanonnen en traangas vallen als reactie op een groep deelnemers die granaten gooide, zag een AFP-fotograaf.

De AFP zag ten minste twee politieagenten gewond raken bij het incident toen agenten in oproeruitrusting de menigte bestormden met de steun van waterkanonnen. Een demonstrant werd geëvacueerd per ambulance in de buurt van Berlaymont, het EU-hoofdkwartier.

Veel van de demonstranten die bij het conflict betrokken waren, droegen kappen en droegen Vlaamse nationale vlaggen, terwijl anderen gele sterren uit het nazi-tijdperk droegen.

De politie in oproeruitrusting bestormde vrijdag een betoging en verwijderde 35.000 demonstranten per vrachtwagen van de Brusselse noordbasis.

De Nederlandse politie heeft meer dan 30 mensen gearresteerd tijdens onrust in Den Haag en andere steden in Nederland na een “gewelddadige orgie” de avond ervoor in de strijd tegen de bestrijding van het coronavirus. Volgens de politie zijn zondag 19 mensen gearresteerd in Den Haag en zijn waterkanonnen gebruikt om de brand in de straat te blussen.

De regering zei zondag dat het aantal infecties van de vijfde golf in Frankrijk in een alarmerend tempo is gestegen, met een verdubbeling van het aantal nieuwe dagelijkse overheidsgevallen in de afgelopen week. Het zevendaagse gemiddelde van nieuwe gevallen bereikte zaterdag 17.153, een stijging van 9.458 een week eerder, een stijging van 81%, volgens gezondheidsfunctionarissen. “De vijfde golf begint razendsnel”, zei regeringswoordvoerder Gabriel Attle.

De Oostenrijkers genieten van de laatste dag voor de lock-out

READ  Wat u moet weten over de nieuwe Dutch Caribbean All-Inclusive Resort Sandalen Royal Curaçao

Oostenrijkers genoten zondag van hun laatste dagen in koffiehuizen en kerstmismarkten, voordat de regering een landelijke uitsluiting oplegde om de stijgende vierde golf coronavirusinfectie te bestrijden.

Deze maatregelen, die maandag ingaan, zullen naar verwachting maximaal 20 dagen duren, maar worden na 22.00 uur opnieuw geëvalueerd.