april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onrust is niet nieuw, Nederlandse dealmaker Wynaendts Deutsche zit in de stoel

Het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Duitsland wordt gefilmd op 21 september 2020 in Frankfurt, Duitsland. REUTERS / Ralph Orlowski / Bestandsfoto

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot reuters.com

  • Alexander Wynaendts Aegon houdt als CEO toezicht op reddingsoperaties en contracten
  • Leidt op een kritiek moment voor de grootste geldschieter van Duitsland
  • Wynaendts is een echte Europeaan met een wereldwijd netwerk, zegt CEO in memo
  • Deutsche Bank jaagt op de chief risk officer van Natixis

Frankfort, nov. 21 (Reuters) – Als hoofd van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij Aegon leidde Alexander Vinendts een complexe Europese financiële instelling met personeel over de hele wereld en had hij de ervaring om te dienen als de volgende president van Duitsland, een grote Amerikaanse reserve tijdens het turbulente decennium. Deutsche Bank (DBKGn.DE).

Vrijdag heeft de raad van commissarissen van Deutsche Bank Wynaendts aanbevolen om vanaf volgend jaar toezicht te houden op de grootste geldschieter van Duitsland. De voltallige commissie steunde hem zondag tijdens een vergadering en de aandeelhouders stemmen in mei over zijn benoeming. Lees verder

Indien gekozen, zal Deutsche zich vestigen met als doel een toekomstige fusie van tien jaar, waarbij de relatief onbekende Wynaendts in Duitsland worden omgevormd tot een van de leidende bankiers in het land.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot reuters.com

De CEO van Deutsche Bank verwijderde zondag in een nota aan het personeel de steun van het hele bestuur voor Wynaendts en noemde de Nederlanders een echte Europeaan en een expert in internationale financiën.

READ  Waarom F1-coureurs bitlane-verkeersopstoppingen mochten veroorzaken in het Nederlandse GB

“Alex heeft ervaring op gebieden waar Deutsche Bank zich altijd heeft onderscheiden: sterke expertise in retail-, bedrijfs- en kapitaalmarktactiviteiten en vermogensbeheer – en een wereldwijd netwerk”, zei hij in een notitie gevonden door Tailor Reuters.

Binnen enkele maanden na zijn ambtstermijn bij Aegon (AEGN.AS), hielpen de Nederlanders halverwege de 19e eeuw de begrafenis te betalen, met Wynaendts 61 61, 3 miljard ($ 3,39 miljard) aan borgtocht en in 2008 financiële herstructurering. De crisis eiste zijn tol.

Deutsche is miljarden euro’s kwijtgeraakt en heeft enorme boetes gekregen, waarvan de regelgevers vrezen dat ze vijf jaar geleden op instorten stonden. Hoewel er onder de nieuwe leiding kleine winsten worden geboekt, zijn er nog genoeg onafgemaakte zaken.

De bank implementeert momenteel een nieuw strategisch plan dat in maart moet worden uitgerold en heeft haar belofte om 18.000 banen te ontslaan nog niet waargemaakt, terwijl analisten zeggen dat ze volgend jaar een belangrijk winstdoel dreigt te verliezen.

Een belangrijke vraag voor de bredere sector is de consolidatie van de gefragmenteerde Europese banken. Directeuren van Deutsche zeggen dat ze eraan werken om de geldschieter in de toekomst sterk om te zetten in een potentiële obligatie, na de beëindiging van de onderhandelingen met rivaliserende Commerzbank (CBKG.DE) in 2019.

Wynaendts – die als leider van Aegon gedurende tien jaar toezicht houdt op de gestage stroom van acquisities, verhuizingen en samenwerkingen van Canada tot Mexico en van Roemenië tot China, zal naar verwachting deze strategie omarmen.

Aegon is betrokken bij 87 fusies en overnames van 2012 tot 2020, op basis van refinitiv data.

READ  Het ultieme huwelijkscadeau is te koop voor Prime Day

Hij is zich ook goed bewust van de uitdagingen van lage rentetarieven en volatiele markten, die Akon’s kapitaalpositie aan het einde van zijn ambtstermijn in het bedrijf troffen. Akon’s aandelen kelderden tijdens zijn ambtstermijn als gevolg van de financiële crisis en epidemie.

Reuters-graphics

Wynaendts Oostenrijker Paul Achleitner, een andere voormalige verzekeringsmanager die eerder bij Allianz (ALVG.DE) werkte, zal het stokje overnemen als hij in mei ontslag neemt. Achleitner is er trots op de huidige CEO Christian Tailor te hebben opgericht om de bank te helpen veranderen na verschillende managementwisselingen tijdens zijn decennium als voorzitter.

Los daarvan kondigde Deutsche op zondag aan dat het de rol van Chief Risk Officer had vervuld bij het opsporen van Olivier Vigneron uit Natixis, Frankrijk. Lees verder

($ 1 = 0,8859 euro)

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot reuters.com

Verslag door Tom Sims en Frank Siebelt; Bewerking: Kirsten Donovan, Jane Merriman en David Evans

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.