juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse chipfirma ASM investeert US $ 100 mln in S. Korea voor uitbreiding van faciliteiten

(afbeelding: Korea Bizwire)

(afbeelding: Korea Bizwire)

SEOEL, febr. 2 (Korea Bizwire)Het Zuid-Koreaanse ministerie van Industrie zei donderdag dat het overeenstemming heeft bereikt met de Nederlandse leverancier van halfgeleiderapparatuur, ASM, om de samenwerking te stimuleren voor de geplande investering van het bedrijf van US $ 100 miljoen om een ​​productiefabriek en een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Zuid-Korea te bouwen.

Volgens het ministerie van Handel, Industrie en Energie ondertekenden de twee partijen op die dag een memorandum van overeenstemming (MOU) in Seoul, waarin wordt opgeroepen tot gezamenlijk werk voor de soepele uitvoering van de bedrijfsinvestering ter waarde van $ 100 miljoen tot 2025.

Het bedrijf overweegt de bouw van een tweede fabriek die apparatuur produceert voor het afzetten van atoomlagen, een belangrijk proces bij de productie van chips, en de uitbreiding van zijn R&D-centrum in Zuid-Korea.

Momenteel is het hoofdkantoor van ASM gevestigd in de stad Hwaseong, in de provincie Gyeonggi, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Seoul.

In oktober kondigde ASM een plan aan om 100 miljoen dollar te investeren in Zuid-Korea, maar het bedrag is enorm gestegen “naarmate de besprekingen tussen de twee partijen zich hebben ontwikkeld”, zei een ambtenaar van het ministerie.

Na de ondertekeningsceremonie van het MOU hielden minister van Industrie Lee Chang-yang en ASM-CEO Benjamin Loh een bijeenkomst voor besprekingen over de beoogde uitbreiding van de bilaterale samenwerking.

“De investering zal Zuid-Korea naar verwachting helpen om stabiele toeleveringsketens van de sector beter te waarborgen en de export te stimuleren”, aldus het ministerie in een persbericht. “De overheid zal actief ondersteuning bieden, zoals het geven van prikkels en het oplossen van knelpunten.”

READ  Het Trails Centre verwelkomt smiddemonstraties en koken in de Nederlandse oven

(Yonhap)