maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld

Wormer, het in Nederland gevestigde PowerField, een bedrijf dat zonneparken, laadstations en energieopslagsystemen ontwikkelt, bouwt en beheert, heeft woensdag aangekondigd dat het € 500 miljoen aan gestructureerde aandelen- en portefeuillefinanciering heeft opgehaald.

De financiering kwam van EIG en Landesbank Baden-Württemberg (LBBW).

Hoe kunt u uw open source-beveiliging verbeteren?

Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat meer zien
Volg deze drie stappen en ga op weg naar sterkere beveiligingspraktijken.Laat minder zien

LBBW verzorgde de portefeuillefinanciering met de Common Terms Agreement bedoeld om de komende jaren zonneparken met een vermogen van 500 MWp te financieren.

LBBW is een Duitse handelsbank met een sterke focus op de Europese duurzame energiesector. De bank heeft veel duurzame projecten gefinancierd en heeft een balanstotaal van € 282 miljard.

De financial close voor de eerste 120 MWp vond plaats op 30 januari 2023. Daarnaast is er een voorziening met vooraf bepaalde voorwaarden voor toekomstige zonneprojecten.

PowerField zegt dat het de fondsen zal gebruiken om een ​​geïntegreerd platform te ontwikkelen dat zonneparken, oplaadstations voor elektrische auto’s (EV’s) en batterijen combineert en zo bijdraagt ​​aan een duurzamere wereld.

Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField: “We willen de grootste virtuele energiecentrale van Europa bouwen, waarin we zonne-energie combineren met opslag in batterijen en oplaadfaciliteiten voor elektrische auto’s. We zijn trots dat EIG en LBBW zich bij ons hebben aangesloten en dat we twee partners hebben gevonden die onze ambities ondersteunen en ons willen helpen de duurzame energietransitie te realiseren.”

PowerField: wat u moet weten

Onder leiding van Jean-Louis Bertholet (CEO), PowerField ontwikkelt, bouwt en beheert zonneparken, laadpalen en energieopslagsystemen.

READ  Dutch Wonderland organiseert op 26 november 'World's Biggest Ugly Holiday Sweater Party'

Sinds de oprichting heeft het Nederlandse bedrijf meer dan 1000 MWp aan zonneparken ontwikkeld. PowerField is betrokken bij de ontwikkeling van energieopslag in batterijen.

Walid Mouawad, Managing Director en Head of European Power & Renewables bij EIG, zegt: “PowerField loopt voorop in de energietransitie en onze samenwerking zal bijdragen aan de realisatie van de Nederlandse plannen om klimaatverandering tegen te gaan door een unieke combinatie van CO2 -Neutrale elektriciteits-, opslag- en laadinfrastructuur voor EV’s. We zijn heel blij dat we het groeipotentieel van het bedrijf kunnen helpen realiseren en de nodige stappen kunnen zetten naar een toekomst met schone energie.”

De helft van uw personeel is van plan binnenkort te stoppen!

Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat ze blijven. Bekijken!Laat meer zien
Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat ze blijven. Bekijken! Laat minder zien