april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse legende ‘hinderd door’ Man Utd-transfer omdat twijfels nog steeds giftige impact verhullen

Hoewel Wout Weghorst een goede start heeft gemaakt bij Manchester United, heeft een van zijn beroemdste voetballende landgenoten zich aangesloten bij het oorspronkelijke koor van vragen over zijn verhuizing naar de club.

Man Utd zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen door Weghorst tijdens de transferperiode van januari op huurbasis binnen te halen. In zes maanden bij Burnley had hij slechts twee keer gescoord in de Premier League. Vervolgens ging hij in de zomer op huurbasis naar Besiktas.

Na de vrijlating van Cristiano Ronaldo had Man Utd echter nog een centrumspits nodig. Het lukte Man Utd om Weghorst zover te krijgen dat hij zijn huurperiode bij Besiktas vroegtijdig beëindigde om de rest van het seizoen bij hen door te brengen.

Hoewel Man Utd altijd al wist dat ze in januari een optie voor de korte termijn zouden moeten vinden, in plaats van een grote ster, was Weghorst misschien niet de speler die velen hadden verwacht of gekozen.

Toch heeft hij vrij snel het vertrouwen van Erik ten Hag verdiend. Alle vier zijn optredens voor de club tot nu toe waren starts.

Om toch te scoren in de Premier League voor Man Utd, heeft hij zijn rekening geopend in de Carabao Cup voor de club. Als hij hard kan blijven werken voor het team, kan hij toch een nuttige rekruut blijken te zijn.

Maar volgens Marco van Basten – natuurlijk een van de grootste Nederlandse spelers aller tijden – is het nog maar de vraag waarom Ten Hag voor Weghorst heeft gekozen.

vertelde Van Basten Rondo Aan Ziggo Sport: “Al heb ik er nog mijn twijfels over, want het is tenslotte een speler die vroeger bij Burnley speelde.

READ  Er werd brandgevaarlijk materiaal naar de Israëlische ambassade in Den Haag gegooid, aldus de Nederlandse politie

“Dat is niet echt een topclub in Engeland. Hij komt nu uit Turkije… Ik moet zeggen dat ik er een beetje last van heb.

“Ik weet er minder van dan Erik ten Hag. Natuurlijk, hij heeft venijn, toont toewijding en hij is fysiek aanwezig met zijn lichaam.

Wout Weghorst probeert Man Utd toekomst te verdienen

Het hebben van giftige eigenschappen en toewijding kan Weghorst zeker doen opvallen, hoe lang hij ook bij Man Utd is.

Weghorst heeft al toegegeven dat hij dat zou zijn geïnteresseerd om na dit seizoen bij Man Utd te blijven als hij van waarde kan zijn voor het team.

Man Utd zou echter in de markt kunnen zijn voor een meer bekende optie. Het zou de eigen status van Weghorst in het team – als hij op een permanente transfer zou blijven – in gevaar kunnen brengen.

Twijfelaars als Van Basten zijn dan niet de enigen die hij moet zien te winnen. Eerst en vooral moet de 30-jarige het vertrouwen van Ten Hag in hem belonen en laten zien dat hij thuishoort bij Man Utd.

Zo niet, dan staat hij weer onder contract bij Burnley tot 2025 en moet hij mogelijk een andere oplossing vinden.

Maar sommige experts zouden het kunnen doen als ze voorbijgaan aan het feit dat hij voor Burnley speelde als hun belangrijkste reden om hem te bekritiseren. Daarvoor opereerde hij immers op behoorlijk niveau bij Wolfsburg.

Natuurlijk is Weghorst niet de meest glamoureuze aanwinst die Man Utd had kunnen maken. Maar als hij nuttig voor hen kan zijn bij het behalen van hun doelstellingen dit seizoen, is dat het enige dat telt.

READ  Thakur House en zijn Nederlandse connectie - The New Indian Express

LEES VERDER: Man Utd wees vijf grote namen af, waaronder ex-Chelsea-ster, voordat hij Sabitzer contracteerde, terwijl Ten Hag in hoger beroep een transferramp afwendde