april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse 155 mm SPH’s worden geleverd aan Oekraïne

AMSTERDAM, ($ 1 = 0,95 euro) – Het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft officieel bevestigd dat het een “Beperkt aantal” van 155 mm gevolgde zelfrijdende houwitsers PzH 2000 KMW Krauss-Maffei Wegmann aan de Oekraïense strijdkrachten. Volgens het persbericht zullen deze houwitsers van het Nederlandse militaire materieel zijn.

PzH 2000
Foto: Wikipedia

BulgarianMilitary.com heeft gesuggereerd dat Amsterdam deze houwitsers aan Kiev zal schenken, daarbij verwijzend naar speculaties op het online portaal Oryx, dat zegt dat ze vijf of zes zullen zijn. Volgens Oryx zijn de wapenleveringen vanuit Nederland aan Oekraïne niet gestopt, hoewel de Nederlandse regering eind maart aankondigde te stoppen met het verstrekken van informatie over wat Nederland levert aan Oekraïne.

Nederland heeft veel wapensystemen die verouderd, opgeslagen of gewoonweg overbodig zijn voor het Nederlandse leger, dus ze zijn een echte verkoopkans. Dit zijn SAM-systemen, MLRS-systemen M270, Leopard 2A6 MBT, gepantserde personeelsdragers, waaronder YPR-765 gepantserde personeelsdragers, 155 mm getrokken houwitsers FH-70 en andere. De situatie in Europa veranderde nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen en een oorlog begon, waardoor de aanvankelijke plannen van Nederland om deze wapenklanten te vinden afnam en de kans om Oekraïne binnen te vallen toenam.

155 mm PzH 2000

PzH-2000 is een 155 mm gesloten kanonchassis, gebouwd op basis van componenten en eenheden van de “Luipaard-2” tank. Extra wapens bestaan ​​uit een 7,62 mm MG-3 machinegeweer en acht rookgranaatwerpers [2×4]. De machine draagt ​​60 artilleriegranaten, 48 volledig metalen ladingen [six-segment]2000 machinegeweren en 8 granaatwerpers.

155 mm PzH 2000 houwitsers die 10 schoten afvuren in 56 seconden gaan naar Litouwen
Fotocredit: Wikipedia

PzH 2000 is zeer geschikt voor het moderne concept van oorlog – van grote afstand het doelwit raken met één salvo en snel de positie verlaten. Een geautomatiseerd vuurleidingssysteem helpt om het doel te dekken zonder schoten, dat de hele batterij in één keer stuurt. PzH 2000 kan drie projectielen afvuren in 9 seconden of 10 in 56 seconden. Dan is de snelheid van 10 tot 13 schoten per minuut, afhankelijk van de verwarming van het vat.

READ  Hoe beïnvloedt Europese klokkenluider het Nederlandse recht? | Klein

Bereik van schieten met een standaard NAVO-projectiel L15A2 – 30 km. PzH 2000 heeft het wereldrecord onder 155 mm houwitsers. Op een testlocatie in Zuid-Afrika vuurde ze een speciaal ontworpen V-LAP-projectiel af, vervaardigd door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Denel, 56 km verderop.

***

Volg ons overal en altijd. BulgarianMilitary.com heeft een responsief ontwerp en u kunt de pagina openen vanaf elke computer, mobiele apparaten of webbrowser. Voor meer up-to-date nieuws, volg onze Google Nieuws, YouTube, Reddit, LinkedIn, Twitter en Facebook Pagina’s. Abonneer je op onze Nieuwsbrief en lees onze verhalen in News360App in App Winkel of GooglePlay of in FeedlyApp in App Winkel of GooglePlay. Onze normen: Manifest & ethische principes.