juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands gig economy platform YoungOnes lanceert in Londen

Nederlands gig economy platform YoungOnes lanceert in Londen

Het Nederlandse freelance banenplatform YoungOnes is gelanceerd in het VK, te beginnen met Londen. Het platform verbindt mensen met tijdelijke banen in sectoren als logistiek, retail, evenementen en horeca.

YoungOnes wordt gebruikt door bedrijven zoals Ikea, H&M, Decathlon en Papa Johns wanneer ze personeelstekorten moeten opvullen.

YoungOnes zei dat de lancering in Londen Britse bedrijven kan helpen te midden van de Great Resignation en Brexit-gerelateerde geschoolde tekorten.

Mensen die zich aanmelden om te werken via de app worden bevestigd door YoungOnes. Het bedrijf is onlangs een samenwerking aangegaan met verzekeraar Collective Benefits, waardoor freelancers verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid en ongevallen.

Freelancers kunnen zelf bepalen wanneer, waar en het uurtarief dat ze werken. Het wordt aangeboden aan werkgevers als een middel om personeel op flexibele voorwaarden in te huren.

Vorig jaar werkten 18.000 freelancers ruim 1,8 miljoen uur via het YoungOnes-platform. Het zijn overwegend jonge studenten tussen de 18 en 25 jaar.

“Nu de Britse economie weer aan het herstellen is na de pandemie en veel mensen het VK verlaten vanwege de Brexit, biedt YoungOnes de jonge mensen in het VK een nieuwe manier van werken en helpt hen hen aan te trekken voor banen die nu onderbemand zijn.” aldus mede-oprichter Pim Graafmans.

YoungOnes is in 2017 opgericht door Pim Graafmans en Margot Roubos. YoungOnes is een dochteronderneming van het Nederlandse uitzendbureau YoungCapital.

In 2022 is YoungOnes van plan om training via het platform op te nemen, zodat freelancers hun vaardigheden kunnen vergroten, wat leidt tot een grotere kans op opdrachten en een beter loon. Daarnaast laat YoungOnes freelancers binnen één minuut tegen betaling uitbetaald krijgen.

READ  Tien Nederlandse superchargers maken nu plaatsing van niet-Tesla-voertuigen mogelijk