juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mogelijke nucleaire deal zal naar verwachting het toerisme in Iran opheffen, zegt Nederlandse gezant

Mogelijke nucleaire deal zal naar verwachting het toerisme in Iran opheffen, zegt Nederlandse gezant

TEHERAN – De Nederlandse gezant voor Iran Frank Mollen heeft gezegd dat een mogelijk nucleair akkoord tussen Iran en wereldmachten een impuls zou geven aan de toeristenindustrie van het oude land.

“In deze onzekere tijden kan goed nieuws een opsteker zijn. Een akkoord in Wenen zou zo’n boost zijn, ook voor het toerisme naar Iran”, twitterde Mollen op 4 maart.

“Diplomacy is vaak het meest effectief ‘achter de schermen. Over dergelijke inspanningen tweeten we zelden. Ik tweet wel over bijvoorbeeld het leren kennen van de trotse geschiedenis en cultuur van het eeuwenoude land waar ik woon in Iran.”

Gesprekken over het herstellen van een deal om het nucleaire programma van Iran te beteugelen en de sancties te versoepelen zijn bijna afgerond, zeggen bronnen dicht bij de onderhandelingen.

Sommige deskundigen zijn van mening dat het toerisme in Iran al vóór de pandemie van het coronavirus worstelde met enkele uitdagingen, naast de westerse ‘mediapropaganda’ die erop gericht was potentiële reizigers weg te jagen uit de Islamitische Republiek.

Ze zeggen dat Iran op de een of andere manier nog steeds “onbekend” is voor veel potentiële reizigers vanwege zo’n “mediaoorlog”.

Velen beschouwen goede vooruitzichten voor de toeristische sector van het land als het krachtig alomvattende strategieën nastreeft om door de VS geleide propaganda en strikte sancties tegen te gaan, maar toch zijn best doet om de strenge reisvoorschriften te versoepelen.

De Islamitische Republiek verwacht veel te kunnen oogsten van de talrijke toeristische trekpleisters, zoals bazaars, musea, moskeeën, bruggen, badhuizen, madrasa’s, mausolea, kerken, torens en herenhuizen, waarvan er 26 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

READ  Nederland won de eerste T20-wedstrijd tegen Ierland in de finale van de serie

AFM