mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands voetbal keert terug naar Maharashtra voor World Coaches Program

Augustus markeert een gelukkige terugkeer naar India voor het World Coaches-programma van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, met een pilot Coaching Course in Kerala, in samenwerking met de deelstaatregering, gevolgd door een intensieve week bij Cooperage voor een hernieuwde samenwerking met de Western India Football Vereniging voor jonge voetballers in Mumbai, Maharashtra.

De aftrap is op 22 augustus, wanneer Nederlandse all-time held Johan Neeskens met een Mumbai Youth-selectie een demonstratietraining geeft over Nederlands voetbal, na een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur en de consul-generaal van Mumbai. Neeskens, die 2 opeenvolgende WK-finales (1974, 1978) speelde, was ook de eerste Nederlandse speler die ooit scoorde in een WK-finale. De oud-speler van Ajax Amsterdam en FC Barcelona neemt twee ervaren collega’s mee naar Mumbai voor de 5-daagse cursus bij Cooperage.

De KNVB is een bekende en gerespecteerde partner van het Indiase voetbal en heeft een samenwerkingsovereenkomst met AIFF over verschillende aspecten van de ontwikkeling van voetbal en ook met de Indiase staten in het kader van het MoU dat in 2014 is ondertekend tussen SAI en het Nederlandse ministerie van Welzijn en Sport .

“We zijn erg blij om terug te zijn in Maharashtra. In december 2019 was ik hier zelf als instructeur van World Coaches en in die tijd hoopten we de coaching opleiding te intensiveren. Ondertussen was de wereld gesloten vanwege de pandemie. Nu wordt het tijd dat de jeugd in India, jongens en meisjes, weer op het veld komt en dat ze worden opgeleid door goed opgeleide coaches, die niet alleen kijken naar prestaties op het veld, maar ook kijken naar het welzijn van kinderen en begeleiding buiten het veld.

READ  Individuele investeerders bezitten 20% van de aandelen van Dutch Lady Milk Industries Berhad (KLSE:DLADY), maar particuliere bedrijven controleren 52% van het bedrijf.

“Een samenwerking met een voetbalstaat als Maharashtra, Mumbai past perfect in onze internationale strategie, waar we gezien willen worden als een innovatieve vereniging, op zoek naar impact en werken aan de toekomst van het voetbal. Onze nieuwe samenwerking met Acosa Sports Infrastructure Services zal een extra impuls geven door de combinatie van meer en betere speelvelden en goede begeleiding van kinderen, aldus Neeskens.

“Voetbal draait om samenwerking en communicatie, om fair play, respect voor diversiteit en omgaan met frustraties. We kunnen kinderen informeren over een gezonde levensstijl en onze kinderen op een leuke manier sociale vaardigheden leren door middel van voetbal, wat hen in alle aspecten van hun leven ten goede zal komen”, zegt Johan van Geijn van de KNVB, die sinds 2006 met India samenwerkt toen de KNVB een eerste cursus in Mumbai voor de lokale coaches van Magic Bus.

Het World Coaches-programma is sinds 2010 over de hele wereld actief. Sindsdien hebben meer dan 16.000 coaches zich wereldwijd aangesloten bij het initiatief uit meer dan 60 landen, waarvan bijna 30% vrouwelijke coaches, een percentage dat zou moeten groeien voor gelijke kansen.

In Nederland is er een voetbaltrainingsfaciliteit binnen een straal van 1,5 km van elk huis. Een van de doelen van de KNVB is om vergelijkbare omstandigheden te brengen in elk land waar ze aanwezig zijn.

Lees de Laatste nieuws en Belangrijk nieuws hier