juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands leren is voor iedereen mogelijk met deze lesmethode

Nederlands leren is voor iedereen mogelijk met deze lesmethode

Een nieuwe taal leren kan voor iedereen intimiderend zijn. Dit proces is vooral in Nederland ontmoedigend voor mensen die hun hersens niet om het Nederlands kunnen slaan. Zonder het vertrouwen om in de taal te duiken, kunnen sommige mensen in de verleiding komen om Engels te gebruiken. Als dagen weken worden en weken maanden worden, kan men de hoop verliezen om ooit de taal te leren. NedLes zal het vertrouwen herstellen en bewijzen dat iedereen Nederlandse vaardigheden kan ontwikkelen, zelfs als ze voor het eerst in hun leven een nieuwe taal leren.

NedLes biedt veel cursussen die gebruikmaken van de Delftse Methode. Dit leertraject omvat ofwel twee of vier uur klassikaal werk per week waarbij studenten worden uitgenodigd om tijdens de lessen samen te spreken en de teksten te bespreken, en heel wat zelfstudie buiten het klaslokaal. Deze lessen zijn volledig online beschikbaar, waardoor ze perfect zijn voor iedereen met een druk schema en mensen die zich nog steeds zorgen maken over sociale afstand.

Duolingo was niet genoeg voor het leven in een Nederlands dorp

Amy is een 32-jarige uit het Verenigd Koninkrijk die gedurende haar hele tijd aan de universiteit Frans heeft gestudeerd, maar ze beschouwde zichzelf alleen als een Engelse spreker. Ze oefende Nederlands op Duolingo, maar kwam nooit echt vooruit. Amy heeft tweeënhalf jaar in Nederland gewoond voordat ze een cursus volgde. “Mijn lezen en luisteren was altijd goed, maar waar ik echt aan wilde werken, was spreken”, zei ze in een interview. De Delftse Methode sprak Amy aan omdat: “Je spreekt pas vanaf dag één Nederlands.”

READ  "De eerlijkheid die ik kreeg, kwam niet terug naar huis"

Amy woont met haar Nederlandse partner in een dorp. “Ik heb in Amsterdam en Rotterdam gewoond. Verhuizen naar een kleinere stad is dat echt Nederlands zorgde ervoor dat ik de taal wilde kunnen spreken. Veel van onze vrienden hier zijn Nederlands. “Amy wilde niet dat haar vrienden alleen voor haar naar het Engels zouden blijven overschakelen. Binnen slechts een paar NedLes-lessen realiseerde Amy zich dat ze al zinnen kon maken en kleine gesprekken kon voeren. Vandaag zegt Amy dat ze . machtig in de taal en verstaat de meeste dingen. “Ik kan naar de gemeente gaan en een afspraak maken in het Nederlands. Ik kan mezelf verstaanbaar maken.”

Derde taalpoging, eerste succes

Kieran studeerde Duits en Frans toen hij jonger was, maar ontdekte dat hij de talen nooit kon spreken. De lessen waren sterk gericht op specifieke praktijkvoorbeelden. “We leerden situationele zinnen in plaats van een fundamenteel begrip van de taal te hebben”, zei Kieran. Voordat hij zich inschreef bij NedLes, probeerde hij Nederlands te leren met Babbel, maar hij ontdekte dat er te veel nadruk lag op grammatica.

De Delftse Methode viel Kieran op vanwege de nadruk op conversatie. Bij NedLes: “Ze dwongen me heel erg om te spreken, en spreek meteen.”

Hij voegde eraan toe: “Ik was nooit bijzonder begaafd in het leren van talen. Spelling interesseert me niet, en grammatica ook niet.” Tegen het einde van zijn vijf weken durende intensieve cursus op A2-niveau merkte Kieran dat hij een andere taal begreep, iets wat hij niet had bereikt bij het studeren van talen.

READ  Mat Ryan tekent Nederlandse deal, terwijl tienerster Garang Kuol Hearts-lening bemiddelt | Voetbal

“Ik herinner me dat ik ergens was, en iemand begon in het Nederlands tegen me te praten, en ik begreep echt wat ze zeiden. Ik kon reageren, en ik dacht er niet echt over na. Dat was best gaaf. Ik had dat gevoel nooit eerder .. “

Nieuw cursussen met de Delftse Methode start bijna elke week, zowel online als persoonlijk. NedLes biedt cursussen aan op alle niveaus en in verschillende tempo’s. Neem rechtstreeks contact met hen op voor meer informatie of om een ​​gratis intake in te plannen, en bezoek de website www.nedles.nl.